Veer zeen Zitterd!

Bormans Modeschoenen

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Bormans Modeschoenen aan bod! Lees hieronder het interview.

We staan hier in een mooie schoenenwinkel! Vertel er eens iets over. Mijn naam is Jo Bormans en wij als familie hebben deze winkel sinds 1912. De winkel heeft altijd op dezelfde locatie gezeten hier op de Steenweg. We hebben er wel eens over nagedacht om te verhuizen, maar we kwamen toch altijd tot de conclusie dat we hier heel goed zitten en ook altijd leuk contact hebben gehad met de collega’s uit deze straat. De Steenweg is een straat met veel eenmanszaken en geen grote ketens. Met eigenaren van eenmanszaken onderling krijg je veel meer geregeld en de band is hechter.

Hoe gaat het met jullie? De gezondheid van ons is goed, gelukkig. Met de zaak is het nu moeilijk. Er zijn minder winkelende mensen in de stad. Als er geen mensen zijn, worden er ook geen schoenen verkocht natuurlijk. Er zijn dagen bij dat het heel rustig is, maar er zijn ook dagen die er een klein beetje tussenuit springen. Deze dagen zijn natuurlijk niet in vergelijking met voorgaande jaren.

Komen meer mensen die gericht kopen? De mensen die komen, die komen gericht inderdaad. Je hebt dus minder ‘fun shoppers’. De mensen die nu komen, zeggen ook echt ‘ik kom voor schoenen’ en gaan ook naar huis met een paar schoenen. Ze blijven ook meestal niet nog even in de stad.

Wat hebben jullie anders gedaan sinds de corona crisis? Sinds corona hebben we de openingstijden wat aangepast. In de ochtend was er helemaal niemand dus we zijn nu van 11 uur tot 17 uur open. We zijn trouwens geen enkele dag dicht geweest. De koopavond hebben we wel voorlopig laten vervallen. De insteek is toch wel dat we beetje bij beetje weer gaan werken naar de reguliere openingstijden. Jullie werken ook met social media? Onze dochter Laure is van de social media en zij maakt er steeds meer gebruik van. We zien ook dat hier steeds meer reacties op komen. 24 uur per dag krijgt ze vragen zoals ‘Wat kosten deze schoenen of wat kosten deze laarsjes?’.

Jullie doen ook bezorgen? Bezorgen doen we in Sittard en omstreken. We sturen de producten niet op, maar bezorgen ze zelf. Van bezorgen wordt gelukkig veel gebruik gemaakt. Ook door mensen die buiten Sittard wonen. Ook mensen die in Sittard wonen bestellen online, omdat ze dat toch prettiger vinden in deze tijd. Mensen kunnen wel gerust naar de winkel toe komen. Alle regels die het RIVM heeft opgesteld worden hier nageleefd.

Check de Facebookpagina van Bormans Modeschoenen!

Bormans Modeschoenen - Facebook