Veer zeen Zitterd!

Cayboo

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Cayboo aan bod! Lees hieronder het interview.

Jullie zijn samen eigenaar van deze unieke winkel? We zijn Ilona en Marga van Cayboo. We hebben deze winkel in Sittard sinds november 2016. We hebben eerst op de Voorstraat gezeten en sinds november 2018 zitten we hier op de Steenweg. We zijn een winkel die met name gespecialiseerd is in bamboe producten. Daarbij moet je denken aan bamboe textiel, bamboe ondermode, sokken, shirts, kleding etc. Daarnaast ook bamboe houten spullen, zoals servies en diverse cadeauproducten, maar we zijn ook sinds afgelopen jaar aan het uitbreiden met spullen die van natuurlijke materialen gemaakt zijn en dus niet alleen van bamboe. Alles hier is duurzaam. Ook staat onze winkel in het teken van zero waste, dat er geen plastic meer in de natuur komt. We vinden dit heel belangrijk en dit past ook bij de winkel. Dit gaan we verder doorzetten. Bamboe blijft een belangrijke rol spelen, maar we breiden ons assortiment verder uit met deze verwante producten.

Jullie zijn ook online vindbaar met de winkel, toch? Van origine zijn wij een webwinkel sinds 2012. Daar is toen een tweede webwinkel bij gekomen, www.timeboo.eu. Dat is de webwinkel met onze horloges. Die webwinkel groeide zo hard, dat we de stap hebben gezet om er ook een winkel bij te beginnen. Wij hebben nu dus hier een fysieke winkel, maar de webwinkel zit hierachter.

Hoe gaat het nu tijdens de crisis? Op dit moment zijn er natuurlijk een stuk minder klanten in de winkel dan voor de crisis. We zijn een paar weken dicht geweest. We zijn nu net weer open met aangepaste openingstijden. We merken dat het mondjesmaat is dat mensen naar binnen lopen, maar we merken ook dat de mensen het een beetje zat zijn om binnen te zitten en er weer op uit willen. Mensen willen toch ook wel wat geld uitgeven. Kun je het niet bij een restaurant uitgeven, dan een keer aan wat extra kleding of wat dan ook. Dus we hopen dat het langzaam weer wat aan gaat trekken. Online gaat bij ons de verkoop wel door. In het begin weet je ook niet wat je kan doen. Je mocht wel open, maar op een gegeven moment was iedereen om je heen dicht. Dan begint ook je eigen veiligheidsgevoel te spelen. Gelukkig is bijna iedereen hier op de Steenweg weer open.

Zijn jullie dingen nu anders gaan doen? We hebben in ieder geval het doel om op internet veel meer zichtbaar te zijn. Iedere week brengen we een nieuwsbrief uit. Normaal was dat één keer in de twee weken. Op internet hebben we ook de mogelijkheid voor mensen die een cadeautje willen versturen, dat we het product ook kosteloos als cadeautje inpakken. Niet iedereen is nu in staat om zelf een cadeautje af te leveren. Dat zijn wel vanuit ons dan de extraatjes.

Is dat iets wat je blijft doen? Vast wel. Dat is ook leuk om te blijven te doen. We hebben ook een keer een actie gedaan dat we kaarten met bloemzaadjes erin gratis bij de bestelling stopten om de mensen een beetje een hart onder de riem te steken. Kosteloos.
We hadden natuurlijk al een digitaal kanaal, dus het is fijn dat meer mensen nu weten dat online kopen bij ons ook mogelijk is. Je bent hier heel welkom, maar je kan ook online shoppen als je je daar prettiger bij voelt!

Check de Facebookpagina van Cayboo!

Cayboo - Facebook