Veer zeen Zitterd!

Chaussures Mondiales

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Chaussures Mondiales aan bod! Lees hieronder het interview.

Hallo, vertel eens over deze zaak. Ik ben Marc en ik ben oud ondernemer van deze stad. Ik werk nu ongeveer 10 jaar voor Chaussures Mondiales. Het is een familiebedrijf. We zitten hier al jaren met de winkel, sinds 1970. De eigenaren hebben een aantal filialen, op dit moment drie. Twee in Maastricht en één in Sittard. Ook hebben we een webshop, maar die hebben we al langer.

Wat verkopen jullie, zoals welke merken? We hebben een mooie, ruime collectie met stijlvolle merken en actuele merken. Wat is het meest verkochte merk? Nou, we zijn in ieder geval heel trots dat we premium dealer zijn van Van Bommel schoenen. Daar zijn we een van de grootste mee in het zuiden. De eigenaar struint goed de beurzen af naar mooie, nieuwe merken en trendsetters, zoals Ballr, VIA VAI. Ook verkopen we o.a. NUBIKK, Lamica, Tango, Unisa en UGG.

Hoe gaat het met jullie zelf nu? Wij zijn natuurlijk allemaal getroffen door het virus. Niet zo zeer persoonlijk, maar wel als ondernemer. We merken dat de middenstand een goede klap heeft gekregen. De mensen zijn afwachtend, maar wel ondernemend. Ze blijven niet thuis zitten. De klant heeft behoefte aan open winkels. Daar zijn we blij mee. Met name ook in Sittard zijn de ondernemers bezig om hun winkels steeds meer te openen.

Jullie hebben de winkel coronaproof gemaakt, zie ik. De klant heeft begrip voor de maatregelen die wij hebben getroffen. Niet meer dan drie mensen in de winkel en de openingstijden zijn aangepast. We letten erg op de hygiëne, mensen kunnen hun handen ontsmetten. In de ochtend wordt de winkel van boven tot beneden schoongemaakt en gedesinfecteerd. De winkel is in zones opgedeeld om de ruimtes tussen ons en de klanten te kunnen garanderen. Wij moeten ons veilig voelen, maar de bezoekers ook. We beseffen ons ook dat mensen die misschien een mindere gezondheid hebben of mensen die gewoon liever niet winkelen met andere mensen om hen heen, toch ook de mogelijkheid willen hebben om te winkelen en daarom bieden we ook private shopping aan.

Dat is handig voor de mensen, en online? We hebben natuurlijk ook gewoon onze webshop waar mensen kunnen bestellen en het dan thuisgestuurd krijgen. Je merkt dat de mensen veel minder komen funshoppen. We hopen natuurlijk dat dit langzamerhand weer aantrekt en dat de mensen weer graag de stad in gaan. Echter hebben we natuurlijk wel begrip voor de situatie. Sommige zaterdagen zijn ook wel echt druk. Een schoen is een stukje emotie. Het wordt gekocht als je een gala hebt, vakantie, een trouwdag of een andere gelegenheid. Dat zijn dingen die nu allemaal worden afgelast, dus die klanten mis je. We hopen gewoon dat de bewoners de lokale ondernemers blijven steunen.

Check de Facebookpagina van Chaussures Mondiales!

Chaussures Mondiales - Facebook