Veer zeen Zitterd!

Complete Fashion Boutique

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Complete Fashion Boutique aan bod! Lees hieronder het interview.


Hoi! Vertel eens iets over jou en deze winkel. Ik ben Frederique de Vos en ik ben 23 jaar. Ik woon al mijn hele leven in Sittard. Deze winkel heb ik nu al een jaar!

Dat is best jong, op je 23ste al je eigen zaak! Klopt, ik heb er ook hard voor gewerkt. Ik doe het niet alleen. Ik heb de winkel samen met mijn vriend Guillaume. Hij komt met mij mee op inkoop bijvoorbeeld. Dus dat is heel leuk om samen te werken! Het is altijd een droom geweest om mijn eigen kledingwinkel te beginnen, van jongs af aan al. Vroeger kleedde ik mij echt zes keer per dag om en ik vond het heerlijk om mijn vriendinnen aan te kleden.

Heb je ook je studie in deze richting gedaan? Nee, eigenlijk niet. Ik heb evenementen organisatie gedaan. Op een gegeven moment ben ik stage gaan lopen bij een bedrijf in Roermond en zij hebben een winkel en een webshop. Daar deed ik als eindstage project de modeshow organiseren. Ik vond dat zo leuk om te doen! Toen dacht ik: ik moet echt iets met mode gaan doen. Ik heb toen gesolliciteerd bij de America Today als manager en dat ben ik gelukkig toen ook geworden. Toen ik daar een jaar had gewerkt, kwam dit pand vrij. Toen zei Guillaume dat we dit misschien maar toch moesten doen. We hadden het idee van Complete Fashion Boutique namelijk al best wel in ons hoofd zitten. Wij zagen heel veel potentie in dit pand. Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we gaan kijken. We hebben er een toen een hele frisse winkel van gemaakt tot wat het nu is, echt mijn droomwinkel!

Waar haal je je kleding vandaan? We rijden om de week naar Parijs. Dan rijden we samen op en neer in ons busje. Eerst reden we altijd in onze Fiat 500, maar dat werd echt te krap. Ik had geen beenruimte meer over op de terugweg, haha. Nu hebben we gelukkig een busje.

Heb je naast je fysieke winkel ook een webshop? Ja. Tijdens de coronaperiode hebben we die gemaakt. Ik wilde altijd al heel graag een webshop. Waar ik stage heb gelopen deed ik ook vooral het webshop beheer. Ik vind dat superleuk om te doen. We hadden ons wel voorgenomen dat we met de webshop zouden beginnen na een jaar en toevallig is dat jubileum van de winkel morgen en dat vieren we dus vandaag! Echter toen corona kwam hebben we maar besloten om daar al eerder aan te beginnen. De winkel is een tijdje dicht geweest, een maand ongeveer. Ik vond dat echt vreselijk, ik moest toch een beetje mijn baby’tje achterlaten. Ik heb gewoon wat mensen in de familie die in een risicogroep vallen, dus ik kan geen risico lopen. Ik kon wel op een gegeven moment echt niet meer thuis blijven zitten. Ik ben via Instagram begonnen met verkopen. Ik was wel steeds in de winkel om alle pakketjes hiervoor te maken. Ik bracht dat dan rond bij de mensen thuis in Sittard. Dat was eigenlijk heel leuk om te doen. Toen hebben we dus de webshop gemaakt en dat was een hele goede keus geweest. De combinatie met de winkel en de webshop gaat goed. Het is natuurlijk wel veel meer werk om het beide te onderhouden. Ik moet er nog even een handigheidje in vinden of iemand vinden die mij daarbij kan helpen.

Je hebt ook aanpassingen in de winkel moeten doen? Om de richtlijnen van het RIVM te volgen heb ik het een ander ook toegepast in mijn winkel, zoals het desinfectiemiddel bij de ingang, maximaal 6 mensen in de winkel, om het uur de pashokjes even goed schoonmaken. Ik let er dus wel echt goed op. Alle haakjes waar de kleding aan hangt, maak ik ook schoon, gewoon voor de zekerheid.

Hoe zit het met je toekomstplannen voor deze winkel? Ik vind het heel fijn om een kleine winkel te hebben. Zo kan ik iedereen super goed helpen. Het enige wat ik op mijn bucketlist heb staan is misschien een winkeltje in Maastricht. Dat zou ik wel binnen 5 jaar willen realiseren. En investeren in mijn webshop. Het is nu een hele normale webshop, maar die zou ik wel wat willen moderniseren.

Heb je nog merken die je graag in je winkel zou willen? Ik zie hier bijvoorbeeld een hele lijn van MyJewellery? Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo heel erg van de merken ben. Daar hangt ook vaak een bepaald prijskaartje aan. Ik verkoop graag meer voor minder, dan dat ik voor één item heel veel betaal. Bij ons is eigenlijk alles standaard onder de €50,-. Iets wat daarboven valt, gaat eigenlijk een beetje tegen mijn doel in. Iets hangt nooit langer dan vijf weken bij ons in de winkel. Het is snelle verkoop. Ik wil ook niet dat iemand heel lang na moet denken of ze iets wel of niet moet kopen door de prijs. Het is zo fijn dat het weer wat drukker wordt in de stad, ik heb het zo gemist! Ik heb het idee dat ik het nog drukker heb dan eerst, dus dat is alleen maar goed!

Check de Facebookpagina van Complete Fashion Boutique!

Complete Fashion Boutique