Veer zeen Zitterd!

Cone Corner

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Cone Corner aan bod! Lees hieronder het interview.


Hier krijg ik honger van! Vertel eens over jezelf en de zaak. Mijn naam is Mara en ik ben 26 jaar. Dit is nu het 6e jaar dat ik samen met mijn vader Cone Corner heb. Mijn vader maakte hiervoor al ijs als zijn hobby. Hij had altijd al passie voor mooie kwaliteitsproducten. Dit ijs is allemaal volgens familierecept. Beetje bij beetje zijn we samen Cone Corner begonnen.

Hoe komen jullie op alle smaken die jullie verkopen? In de winterstop zijn we hier altijd mee bezig. We bedenken nieuwe creaties en ontwikkelen nieuwe creaties in onze ijsfabriek op de Steenweg. Wij zijn zelf Spaans van oorsprong. We hebben daarom ook een ‘Back to the roots’ serie. We nemen dan smaken uit Spanje mee hiernaartoe en daar maken we dan hier ijs van en geven we onze eigen twist eraan. Zo proberen we de mensen een beetje het vakantiegevoel van daar in Sittard te geven. We proberen met zoveel mogelijk nieuwe smaken te komen. We hebben nu bijvoorbeeld Netflix ijs. Die smaak hebben we drie jaar geleden geïntroduceerd, maar die kunnen wij niet eruit halen. Die is super populair!

En toen kwam de corona crisis. Hoe ging dat? Toen de horeca dicht moest, was dat eigenlijk in mijn eerste week dat ik open zou gaan. Ik hoefde niet gesloten te zijn, omdat ik niet echt een horecagelegenheid heb, maar ik had er geen goed gevoel bij om open te gaan. Ook vanuit een maatschappelijk oogpunt. Ik ben toen meteen begonnen met het leveren van ijs bij de mensen thuis. Dat was zo’n succes dat ik gelijk een bus gekocht heb om te gaan leveren! We zijn dus eigenlijk een nieuwe bedrijfstak opgestart. Dat is ook het leuke van ondernemer zijn. Ook al is het crisis en zitten er dingen tegen, je kunt altijd bezig blijven en nieuwe dingen uitvinden om er iets positiefs van te maken. Het is de bedoeling met de bus dat daar echt een winkel in komt, dus een echte ijscobus. Alleen we doen alles op zijn tijd natuurlijk. We hebben nu net de winkel weer open. Dadelijk in juli gaan we weer op vaste tijden met de bus rijden en dan breiden we dat beetje bij beetje uit. Als er straks weer festivals georganiseerd mogen worden, kunnen wij daar bijvoorbeeld ook met onze bus staan.

Worden alle ingrediënten hier uit de buurt gehaald? We maken het ijs echt met pure ingrediënten. We hebben geen halffabricaten. We gebruiken alleen de pure grondstoffen, dus we weten precies waar alles vandaan komt. We zijn altijd op zoek naar zoveel mogelijk lokale producten. Is er niet iets van hier mogelijk, dan gaan we op zoek naar de lokale producten van onze roots in Spanje. Afgelopen zomer zijn we bijvoorbeeld naar een amandelboer geweest in Spanje. Het belangrijkste voor ons is gewoon dat we weten waar de producten vandaan komen. Ons kersenijs kan de ene keer wat zoeter zijn dan de andere keer, omdat we die pure ingrediënten gebruiken.

Als iemand een allergie heeft, kunnen ze dan ook bij jullie terecht? Jazeker. We zijn er steeds meer mee bezig. Onze sorbets zijn bijvoorbeeld vegan. Lactosevrije en glutenvrije smaken hebben we ook in ons assortiment. Iedereen kan dus van jouw ijs genieten, gelukkig!

Check de Facebookpagina van Cone Corner!

Cone Corner - Facebook