Veer zeen Zitterd!

Creëer Mode

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Creëer Mode aan bod! Lees hieronder het interview.

Vertel eens iets over jou en je zaak. We zijn benieuwd! Mijn naam is Eveline Gulikers en ik ben eigenaresse van Creëer Damesmode. Ik zit hier in de Limbrichterstraat nu 3 jaar en daarvoor heb ik 15 jaar op de Steenweg gezeten. Dat was een kleiner zaakje.

Hoe ben je ooit op het idee gekomen om een kledingzaak te beginnen? Ik kom uit een hele andere branche eigenlijk: de sportbranche. Alleen na mijn scheiding ben ik hier naar Sittard teruggekomen, omdat mijn familie hier woonde. Via via ben ik toen gaan werken bij de winkel. Ik heb altijd gezegd: Als het werk echt iets voor mij zou zijn, dan zou ik graag iets voor mijzelf beginnen. Toen ben ik daar begonnen en heb ik uiteindelijk de mogelijkheid gekregen om het over te nemen. Het was een wat Engels georiënteerde zaak met merken zoals Scapa, Mulberry, Ralph Lauren. Dat heb ik toen uitverkocht en heb er mijn eigen draai aan gegeven om andere merken te gaan verkopen. De winkel heb ik ook helemaal verbouwd. Ik heb mijn vaste merken, maar er valt ook weleens een merk weg.

Wat ben je anders gaan doen toen corona kwam? Mijn eerste reactie was: zaak dicht en uithuilen! Ik heb veel gesprekken met mijn man gevoerd en gekeken naar wat de mogelijkheden nog waren. Dan ga je ook langzaam kijken naar wat anderen doen en hoe je het zelf in gaat vullen. Er komt veel op je af met richtlijnen en kaders. Ik ben een week dicht geweest en daarna weer een aantal dagen open per week opengegaan. Ik wilde bezig blijven. Ik heb geen webshop. Daar heb ik ook bewust voor gekozen, omdat ik speciale merken heb die ook bijna niet via webshops te krijgen zijn. Dus ik moet het wel exclusief houden en daarom ben ik begonnen met private shopping. Mensen vonden het toch fijn om te komen.

Dus je hebt je er doorheen kunnen slaan. Je krijgt goede contacten met je leveranciers na al die jaren. Zij hebben ook geholpen met bijvoorbeeld het aanpassen van de collecties. Dat is heel fijn. Ook een groot compliment voor mijn huisbaas. Daar ben ik mee gaan praten en heeft mij goed geholpen. Dan valt er een last van je schouders af en kun je weer beginnen met wat er allemaal kan. Ik ben toen ook weer snel opengegaan met aangepaste openingstijden. Vóór deze openingstijden konden dan de klanten langskomen die graag privé wilde shoppen. Ik had deze mogelijkheid al wel van tevoren, maar ik merk door corona dat er veel meer vraag is voor privé shoppen vanuit mensen die in een risicogroep vallen of een beroep hebben in de zorg bijvoorbeeld. Ik doe niet zoveel anders dan voorheen eigenlijk. Ik bezorgde bijvoorbeeld al thuis bij mensen. Dan ga ik met spullen naar de mensen toe die om wat voor reden dan ook niet naar de winkel konden komen en zo konden ze thuis kleding passen. Dat is het voordeel van een speciaalzaak zijn. Deze diensten heb je al in je pakket zitten. Ik heb in de loop der jaren natuurlijk een mooie klantenkring opgebouwd. Mensen komen ook vanuit België bijvoorbeeld hun seizoensgarderobe bij mij kopen. Zij komen maar een paar keer in het jaar. Mijn klanten blijven gelukkig wel contact met mij houden. Dan bellen ze bijvoorbeeld even om te vragen hoe het gaat en om te zeggen dat ze mij niet vergeten zijn en zodra het weer kan, ze bij mij langs komen. Dat is natuurlijk een heel fijn gevoel. Zo’n hechte klanten zal zeker een goed gevoel geven, inderdaad.

Check de Facebookpagina van Creëer Mode!

Creëer Mode - Facebook