Veer zeen Zitterd! - Double Tree by Hilton

Veer zeen Zitterd! - Double Tree by Hilton

Veer zeen Zitterd is terug! Na anderhalf jaar is deze rubriek weer te vinden op onze pagina. Want er is in die anderhalf jaar veel gebeurd: Nieuwe gezichten van bestaande winkels, maar ook nieuwe ondernemingen die we allemaal graag aan jullie voorstellen. Vandaag hebben we een interview met Danielle. Zij is de trotste general manager van het nieuwe Double Tree by Hilton aan de Parklaan.

 

Wat zitten we hier in een prachtig hotel! Daar willen we zo alles over weten, maar eerst zouden we graag willen weten wie jij bent!

Ik ben Danielle Jongenburger en ben de General Manager bij het DoubleTree by Hilton hier in Sittard. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool in Maastricht. Direct na het behalen van mijn Funda ben ik aan de slag gegaan als F&B supervisor bij het Novotel in Maastricht. Daar ben ik ruime tijd werkzaam geweest in verschillende functies. Na 13 jaar kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pand en kreeg ik de kans om het Ibis budget hotel in Stein te gaan openen. Een hotel openen is geweldig maar die kans nog een keer krijgen is fantastisch, en zeker als het dan gaat om een DoubleTree by Hilton hotel. Mijn ambitie is om ooit leiding te mogen geven aan een full-service hotel en dat is met dit geweldige hotel zeker gelukt!

 

Waar staat Hilton voor?

Hilton heeft verschillende “merken” binnen het luxere segment, echt de 3,4 en 5 sterren hotels waarbij goed gekeken is naar de wensen en behoeften van de verschillende doelgroepen. Zo heeft Hilton meerdere zakelijke “merken” maar bieden ze ook mooie en luxe resort hotels aan voor de leisure markt. Het DoubleTree by Hilton is een merk dat zich vooral richt op de zakelijke markt maar daarnaast ook genoeg faciliteiten aanbiedt voor de leisure markt. Het pand in Sittard is een prachtig historisch pand waar een mooi verhaal achter zit dat wij graag delen met onze gasten waardoor het voor de leisure markt ook een mooie ervaring is om bij ons te komen overnachten of dineren.

 

Je benoemde het net al, we zitten hier in een prachtig historisch pand. Wat kan je er over vertellen?

In 1908 is dit pand in gebruik genomen door het Bisschoppelijk College, een middelbare jongensschool. De historie van het pand is heel rijk, de architect Dhr. Ramakers heeft het pand ontworpen in een traditionele bouwstijl met neogotische invloeden. Het schoolgebouw is in 1925 en 1929 uitgebreid door Jos Wielders. In 2019 zijn we begonnen met het ontwikkelen van het hotel DoubleTree by Hilton Sittard en is de samenwerking met Mulleners Vastgoed ontstaan om vervolgens op 15 december 2021 onze deuren te mogen openen.

 

Waarom koos Hilton voor Sittard? Het is het eerste Hilton buiten de randstad, dus er moet een achterliggende gedachte achter zitten?

We hebben een pand met heel veel uitstraling en mogelijkheden, daar moet je dan ook een merk in zetten dat past bij de luxe en bij de uitstraling van het pand. Juist een DoubleTree by Hilton hotel brengt heel veel internationale gasten naar een stad toe en dat is juist wat we heel graag wilden. We hebben straks binnen Black Label Hospitality twee hotels in Sittard liggen met een vergelijkbaar product in dezelfde sterren classificatie (Hotel Merici wat op termijn een ‘M-Galary’ hotel wordt), met toch ook ieder zijn eigen doelgroep. Wij hopen met deze bekende hotelnamen veel meer gasten vanuit andere steden naar Sittard te kunnen trekken. Je zit hier heel euregionaal, je bent zo in België of Duitsland, maar Sittard heeft óók veel te bieden en daar proberen wij de mensen ook bewust van te maken.

 

Het personeel dat hier werkt, kunnen die de toeristen ook een beetje wegwijs maken in de stad?

We hebben hier een aantal collega’s die uit Sittard zelf komen en alle ins & outs van de stad weten. Een echte Sittardenaar is trots op zijn/haar stad en vindt het ook leuk om deze kennis te delen en met onze gasten en collega’s. Wie bieden regelmatig rondleidingen aan om onze gasten te vertellen over de historie van het pand maar ook over de stad Sittard.

 

Ik zie hier achter ons een prachtige bar, vertel daar eens wat over? Is er ook een restaurant?

Jazeker is die er! We hebben hier restaurant The College, een Franse bistro waarbij traditionele Franse gerechten in een nieuw modern jasje gestoken worden. Onder leiding van onze chef Roel Schörgers hebben we al heel wat lokale gasten mogen verwelkomen. Dat vinden wij geweldig, lokale gasten zijn hier natuurlijk ook heel erg welkom! Je ziet vaak dat er soms nog een drempel is voor de lokale inwoners om een hotel te bezoeken, maar er is hier absoluut geen drempel. We vinden het juist heel erg leuk als mensen hier uit de buurt komen dineren of lunchen.

Dan hebben we ook nog een bar, Bar Bisco. Deze is gevestigd in de oude kapel van het Bisschoppelijk college, vandaar ook de naam. Hier organiseren we wekelijks op vrijdag vanaf 16:00 uur de vrijdagmiddagborrel. Dus lokale bedrijven of inwoners die het leuk vinden om een drankje te doen op de vrijdagmiddag, zijn hier heel erg welkom. We maken dan de mooiste cocktails en hebben zelfs onze eigen Bisco gin. Hier zit onder andere eikenhout in. Daarmee wordt de link gelegd naar Double Tree, de boom. We willen een nieuwe hotspot in Sittard worden met Bar Bisco: Een plek waar iedereen zich welkom voelt en naar binnen wilt komen om een lekker drankje te doen!