Veer zeen Zitterd!

Dods Fashion

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Dods Fashion aan bod! Lees hieronder het interview.


Vertel eens meer over jou en de winkel! Ik ben Patricia en ik heb de zaken Dods Fashion en Dods Food. Ik ben 11 jaar medepartner geweest in Dods Food en sinds dit jaar richt ik mij voornamelijk op de fashion, mede omdat we in Malaga ook een kledingwinkel hebben geopend en we twee keer per maand daar naartoe vliegen. Helaas de afgelopen vier maanden natuurlijk niet. We zijn ooit begonnen met Dods Fashion in ons pand aan de Markt, omdat we daar geen horecavergunning kregen. Daar hebben we 16 jaar gezeten. Nu zitten we hier al een jaar in het Tempelcomplex. De vergunning op de Markt hebben we nu uiteindelijk rond gekregen. Ook de locatie was na die 16 jaar niet meer zo geschikt voor een kledingwinkel. Er verdwenen steeds meer kledingwinkels op de Markt en als laatste natuurlijk de V&D die weg ging. Mensen lopen dan niet meer naar de Markt om te winkelen.

En nu zitten jullie op deze mooie locatie! Dit pand had ik al wat langer op het oog. Ik had toen al wel eens gezegd dat mocht het ooit vrij komen, ze me een seintje mochten geven. Ik was bij de opening van onze winkel in Malaga toen ik het telefoontje kreeg! Toen ben ik teruggekomen en hebben we meteen ‘ja’ gezegd! Dods Food was ook al uit zijn jasje aan het groeien, dus we hadden echt de uitbreiding nodig, waar nu de Bodega zit. We zijn er super blij mee. Wij hebben voorheen altijd die trappen op en af moeten lopen met borden en dienbladen en nu hebben ze een lift waar dat allemaal in kan.

Hoe zijn jullie bij de merken gekomen die in de winkel hangen? Toen we begonnen bestond Dods Roermond al. Daar ben ik toen in geadviseerd geworden door Dods Roermond. Door de jaren heen heeft Sittard wel andere merken gekregen. We gaan naar beurzen en dan kijk je naar wat je leuk vind. Ook moet je kijken naar wat andere mensen leuk zouden vinden. Als je alleen maar inkoopt wat je zelf leuk vindt, dat werkt niet. Je moet aan een breed publiek denken. Je ziet bijvoorbeeld al best wat verschil tussen de mensen in Sittard of Roermond. Dat zijn andere doelgroepen. Wel met een rode draad, maar iedereen heeft zijn specifieke klanten.

Hoe gaat het met jullie vestiging in Malaga? Wel heel leuk dat jullie daar zitten! Ja, dat stond al op mijn bucket list, dus dan moet je ook maar eens die stap gaan zetten! We zitten daar nu ongeveer anderhalf jaar. De vraag is natuurlijk nu wel of we daar gaan overleven. We merken hier heel goed dat, sinds alles weer open is, mensen allemaal in Sittard blijven. We merkten dat mensen uit Sittard wel altijd graag in Maastricht of Eindhoven gingen winkelen, maar nu door corona durven ze dat nog niet en merken we dat zeker de weekenden veel drukker in de stad zijn dan voor corona. Ze komen ook wel wat gerichter shoppen. Het gaat dus nu gelukkig super.

Wat zijn de toekomstplannen voor Dods Fashion? Wij zijn altijd in beweging. We willen heel graag nog groter worden. We merken dat we hier op deze locatie bijvoorbeeld veel impulsaankopen hebben. Die hadden we op de Markt niet. Hier lopen mensen toch even binnen en kopen een kleinigheidje die je omzet toch weer een boost geeft.

Is je inkoop ook anders geworden hierdoor? We zijn sowieso veel groter, dus we kopen nog meer in. We kopen ook voor een nog breder publiek in. We hebben een T-shirt van €19,95, maar ook van €149,95. Een breed assortiment met diverse prijzen dus. We hebben wel van de artikelen geen grote aantallen in de winkel, ongeacht de prijs. We zijn constant weer op zoek naar nieuwe items. We hebben bijvoorbeeld afgelopen maand vijf keer nieuwe spullen binnengekregen. Hierdoor blijven we onze klant ook verrassen. Dat is ook wat zij van ons gewend zijn, dat je iedere week de winkel in komt lopen en dat de winkel er iedere week anders uit ziet. We houden ervan dat je een beetje rond kunt snuffelen en een beetje kan kijken.

Waar komen de collecties vandaan? Onze collecties komen uit Malaga, Parijs of we kopen online. Dat doen we tegenwoordig wat meer. Dus de klanten krijgen wel echt artikelen die je niet overal krijgt. Als ik in Malaga ben voor de winkel, dan koop ik daar vaak ook het een en ander in. Ik kom heel graag in Malaga. Ik zou heel graag de laatste jaren van mijn leven in een ander klimaat willen doorbrengen. Ook wil ik iets om handen hebben. Ik heb de laatste jaren gereisd en bedacht waar ik dan naartoe zou willen gaan. Uiteindelijk kwam ik in Malaga uit. Ik vind het een beetje op Maastricht lijken. Ook al wonen er vijf keer zoveel inwoners, zo voelt het niet. Het is een stad aan zee. Het heeft in de winter ook nog een temperatuur van 21 graden. Dat is een heel ander levensgevoel. Als ik wat ouder ben, dan wil ik daar iets meer van gaan genieten. Dus dan moet je dat in werking zetten! Ik ben niet iemand die dan aan het strand gaat liggen en gaat wandelen. Dus dan kan ik mij daar lekker focussen op de winkel!

Check de Facebookpagina van Dods Fashion!

Dods Fashion - Facebook