Veer zeen Zitterd!

Escape Centrum Limburg

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Escape Centrum Limburg aan bod! Lees hieronder het interview.

Ik wil meer weten over jullie bedrijf, vertel eens. Ik ben Manouk. Samen met mijn man Roel ben ik hier de eigenaar van Escape Centrum Limburg. We zijn begonnen met deze zaak hier in de Helstraat in 2016. Dus we bestaan nu vier jaar. Wat hebben jullie hier allemaal? We hebben hier vier escaperooms, virtual reality experiences en we openen binnenkort Axe throwing. Dat is eigenlijk darten, maar dan met bijlen! Dat wordt onze nieuwe groepsactiviteit. We doen eigenlijk van alles om grote groepen te entertainen.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om deze zaak te beginnen? We zijn op het idee gekomen door zelf een escape room te spelen. Dat is denk ik zeven jaar geleden geweest. Toen hebben we de eerste escape room in Nederland gespeeld. Dat vonden we supercool! Op die manier zijn we hiermee van start gegaan. We hadden al een bedrijf in flipperkasten. Ook houden we gewoon heel erg van spelletjes en gamen. Dit past helemaal in het straatje. Ik kom zelf uit de toerismebranche, dus heb ook de nodige ervaring in hospitality. Mijn vriend is ondernemer en die heeft mij erin mee gesleurd.

Wat gebeurde er na corona? In eerste instantie was het: dit geldt niet voor ons, want we zijn geen horeca. We werden nergens specifiek genoemd. Het is een groot pand. Je hoeft hier niet per se met mensen in aanraking te komen. Twee dagen later namen we toch de beslissing om dicht te gaan. Natuurlijk vanwege de veiligheid en gezondheid van mensen. In dat eerste weekend regende het ook annuleringen. Logisch. De mensen willen of durven niet meer te komen.

Wat zijn jullie anders gaan doen? We zijn toen gaan klussen. Voor de dingen die zijn blijven liggen, hadden we nu tijd voor. We wilden ergens in maart of april de Axe throwing ruimte openen. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Ik ben zelf met een kinderescaperoom bezig geweest om die uit te werken. Met alle klusjes komen we de tijd wel door. Onze eerste escaperoom gaan we een upgrade geven. Dit wordt een hele nieuwe escaperoom. Maar 1 juni willen we nu weer open gaan, helemaal volgens de richtlijnen van het RIVM. Hoe we dit precies in gaan richten zijn we nu ook druk mee, maar dat komt helemaal goed. De mensen kunnen het beste onze site in de gaten houden voor de laatste update op dit gebied. 

Deden jullie ook iets verhuren of verkopen? Ja, we verhuren ook flipperkasten. Dit wordt echt door de liefhebbers gedaan. Mensen die er al een hebben gehad of die voorheen hier specifiek voor kwamen. We hebben ook onze race playseats die mensen kunnen huren. Dat is heel leuk om te doen nu. Vooral voor de kinderen. Wij hebben er zelf ook een thuis voor de kinderen. Ze zijn eigenlijk nog te klein, maar met een paar kussens op de stoel komen ze een heel eind, haha!

Check de Facebookpagina van Escape Centrum Limburg!

Escape Centrum Limburg - Facebook