Veer zeen Zitterd!

Fight Vision

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Fight Vision aan bod! Lees hieronder het interview.

We kennen je natuurlijk als deelnemer van KènjerFest. Vertel ons eens wat meer over je sportschool. Ik ben Jolano en dit is de sportschool Fight Vision, hier gevestigd bovenaan de Putstraat. Wat we hier aan soorten sporten doen, is onder andere karate, kickboksen, bootcamp, senioren fit, punch bag fit en binnenkort ook zumba! De sportschool ligt hier nu dik 2,5 jaar. Vanaf mijn zesde zit ik al op karate. Vanaf mijn twaalfde ben ik er ook bij gaan kickboksen. Zolang ik me kan herinneren ben ik al met vechtsporten bezig geweest.

Is het ook altijd je droom geweest om een eigen sportschool te beginnen? Ja, ik denk vanaf mijn twaalfde dat ik wel wist dat ik dit wilde doen, maar nooit gedacht dat het zo ver zou komen. Hoe is dit tot stand gekomen? Toen ik terugkwam van stage uit Curaçao ben ik allerlei panden gaan bezoeken. Ik reed elke dag al langs dit pand. We hadden toen een heel leuk gesprek met de eigenaar en toen is het balletje heel snel gaan rollen. Ik kreeg toen de kans om dit op te starten.

Aan welke leeftijdscategorieën geef je les? De leden hebben een leeftijd vanaf 4 jaar t/m 74 jaar. Mijn opa is het oudste lid! Wat ik senioren fit noem, is een groep vanaf 50 jaar tot begin 70. Het is best een pittige training. Soms doen er jongere meiden mee of mensen van de leeftijd van mijn moeder en die zeggen echt: poeh dit is best zwaar!

Hoe gaat het nu met jullie? Het is lastig! In de sportschool kan ik nu helemaal niks. Wat ik nu aan het doen ben, is online trainingen geven via een app. De leden kunnen mij zien en ik kan hen zien zodat ik ze ook kan verbeteren in hun techniek. Dat is echt heel leuk om te kunnen doen. Die app heb ik echt opgestart door deze situatie. Ik zet ook trainingen op YouTube. Onze leden krijgen dan een link naar de video en dan kunnen ze die training gewoon volgen wanneer het hen uitkomt. Is dat populair? Ja, er doen echt veel mensen aan mee elke keer, vooral via de app. Ik heb ook een soort thuisbezorgservice opgezet. Sommige leden hebben een bokszak gekocht of gewichtjes, andere weer springtouwen zodat ze toch thuis aan de slag kunnen.

Heb je nog meer dingen anders gedaan? Ik heb laatst een bingoavond georganiseerd. Heeft helemaal niks met sporten te maken, maar ik ben hier aan de tafel gaan zitten en toen zijn we online bingo gaan spelen met de leden. Ze konden echt van alles winnen: bokshandschoenen, een cadeaubon van hier, een springtouw, scheenplaten en bitjes. Alles wat ze nodig hebben om hier te sporten. Toen ik de bingokaarten rond ging brengen, kreeg ik te horen dat de kinderen het sporten zo missen. De volwassenen trouwens ook. Het is voor hen een uitlaatklep. Dat hebben sommigen echt nodig één of twee keer in de week.

Als straks alles weer een beetje ‘normaal’ is, zou je dan bepaalde dingen blijven doen die je in deze tijd anders hebt moeten doen? Ja, ik denk dat ik misschien 1x in de maand een filmpje online zet, waarmee mensen thuis kunnen trainen. Of misschien wat meer dingen op YouTube plaatsen als we bijvoorbeeld een wedstrijd hebben gehad. Ik heb een Whatsapp groep aangemaakt en daarin krijgen ze een heel schema voor de hele week en kunnen ze of live mee doen of anders de livevideo terugkijken op YouTube. Wat ik nu ga doen, is op de parkeerplaats buiten trainen. We gaan posters maken met welke maatregelen we allemaal moeten treffen. Ik teken dan met krijt een gebied op de straat waarin je de oefeningen op een veilige afstand mag doen. Voor de jongere kinderen is dit dan anders, die mogen wel weer contact hebben.

Check de Facebookpagina van Fight Vision!

Fight Vision - Facebook