Veer zeen Zitterd!

Flow's Boekensteun

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Flow's Boekensteun aan bod! Lees hieronder het interview.

Hoi Marieke! Waarvoor kunnen mensen allemaal bij jouw winkel terecht? Bij Flow’s Boekensteun verkopen we nieuwe boeken, maar ook goede tweedehands boeken. We zijn naast een boekhandel ook een leesbevorderingscentrum. Ik ben schooladviseur en schrijf ook voor vlakbladen over leesbevordering. Ons doel is om jong tot oud een goed boek te verzorgen, dat mensen met plezier gaan lezen en blijven lezen.

Hoe ben je hiermee begonnen? Ik doe dit, omdat ik 26 jaar juf ben geweest en lezen is gewoon ontzettend belangrijk. Heb je ook iets speciaals bedacht voor de huidige situatie? Mensen en kinderen zijn veel thuis natuurlijk. In deze coronatijd heb ik een leeschallenge ontwikkeld: kinderen kunnen een foto van zichzelf maken als ze een boek lezen en deze doorsturen naar mij. Iedere zaterdagmiddag kies ik een winnaar uit van de ingezonden foto’s. Ik krijg echt hele leuke foto’s doorgestuurd, super om te zien! De winnaar mag voor €10,- een boek uitkiezen.

Wat doe je nog meer anders nu? Ik probeer zoveel mogelijk boeken ook op tafels voor de deur te verkopen zodat ik zo goed mogelijk afstand kan houden en mensen niet per se de winkel in hoeven. Normaliter ben ik niet iedere dag open, maar nu wel. Mijn openingstijden heb ik dus nu juist verruimd. Ik heb nu meer tijd om hier te zijn, omdat ik mijn andere werkzaamheden nu tijdelijk niet kan uitvoeren.

Wil je nog wat meegeven aan de lezers van dit interview? Lezen is het onzichtbare leren. Je vergroot als kind zo echt je woordenschat. Dit helpt bij het leren van spelling, begrijpend lezen, enzovoorts. Hoe meer je leest, hoe beter je schoolresultaten zijn!  

 

Check de Facebookpagina van Flow's Boekensteun!

Flow's Boekensteun - Facebook