Veer zeen Zitterd!

GENTS by René

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt GENTS by René aan bod! Lees hieronder het interview.

Hoi René, vertel eens over je zaak. Ik ben René en ik heb deze herenmodezaak GENTS by René. Ik zit hier in dit pand sinds 2015. De zaak run ik zonder personeel, gewoon helemaal zelf. Dus ook de inkoop doe ik zelf. Ik help mijn klanten altijd zelf en weet inmiddels goed wat zij graag willen. Ik heb heel veel plezier en passie voor mode en voor mijn klanten.

Heb je vaste merken in je collectie? Ik probeer zoveel mogelijk dezelfde merken te kopen en ook merken die nog niet in andere winkels in Sittard liggen zodat ik mij kan onderscheiden. Ik heb veel Duitse merken, die liggen niet in heel Nederland. De klanten vinden het één op één contact heel fijn. Ik ken de meesten persoonlijk. Het leukste vind ik ook het verkopen. Ik heb een hele leuke klantenkring. Een praatje maken, kopje koffiedrinken, daar krijg ik veel energie van. Het achterhalen van wat de klant leuk vindt, is een heel leuk onderdeel van mijn werk. Het werk dat erna komt zoals de beslissingen die je moet maken, als je op inkoop gaat, is soms spannend, maar als je dan klanten in de winkel krijgt die zeggen: Wat heb je een leuke collectie! Dan denk ik van ‘nou dat heb ik toch weer goed gedaan’.

Heb je altijd een eigen winkel gewild? Ik heb altijd in de retail gewerkt. Met mensen werken is een eis, welk werk ik ook zou gaan doen. De winkel bestond al toen ik de kans kreeg om het over te nemen. Toen dacht ik: deze kans krijg ik nooit meer, dit moet ik doen!

Hoe gaat het nu tijdens de crisis? Door corona merk ik heel erg dat mensen je iets gunnen. De mensen waar ik een goede band mee heb, komen nu ook gewoon terug. Die gunnen jou deze situatie niet en zijn heel betrokken bij hoe het met mij en de winkel gaat. Dat vind ik een hele goede steun. Soms krijg ik ook berichten van mensen die mij graag willen steunen, maar liever niet fysiek naar de winkel komen. Dan gaan we FaceTimen en lopen we zo door de winkel heen om te kijken of er wat voor hen bij zit. De producten stuur ik dan naar ze op.

Mooie service, doe je nog meer van dat soort dingen? Ik ga ook naar de klanten toe. Dan neem ik wat kleding mee, de klant past dat binnen en achteraf stuur ik een Tikkie. Voorheen was dat niet noodzakelijk. De behoefte was er niet. Toch merk je dat de klant dat nu wel echt prettig vindt. Qua voorzorgsmaatregelen heb ik ook het een en ander aangepast. Ik heb doekjes bij de kassa liggen en ik ontsmet altijd alles. Elke dag een nieuwe handdoek of theedoek, dat soort dingen. Ook heb ik sinds kort een mondkapje met mijn eigen logo die ik in de winkel veroop. Ik heb ook wat klanten die onder de risicogroep vallen. Ik wil daarin mijn steentje bijdragen zodat ze toch veilig de stad in kunnen gaan.

Check de Facebookpagina van GENTS by René!

GENTS by René - Facebook