Veer zeen Zitterd!

Hendriks Mode

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Hendriks Mode aan bod! Lees hieronder het interview.


Hoi, vertel eens wat over jezelf en deze winkel! Mijn naam is Almir en ik ben 35 jaar. Ik ben de bedrijfsleider van deze vestiging. Zelf ben ik al 17 jaar werkzaam binnen dit bedrijf. Sinds mijn jeugd ben ik hier dus al werkzaam! Ik ben echt met dit bedrijf opgegroeid. Ik doe het met heel veen passie en liefde. We hebben een team van 11 mensen en samen draaien wij deze winkel.

Jullie zijn allang een begrip in Sittard. Ja, onze winkel, Hendriks Mode, bestaat al sinds 1961. Het is een familiebedrijf dat passie voor kleding heeft. De persoonlijke aandacht voor de klant vinden wij heel belangrijk. We zijn een winkel die een veelvoud aan merken heeft. We hebben voor dames en heren een uitgebreide collectie. Ook voor schoenen en lingerie kunnen onze klanten hier terecht. Van top tot teen kun je je bij ons laten kleden. Ook hebben we een verstelatelier en een lunchroom. Dus als de klant bij ons heeft gewinkeld kan hij nog een lekker kopje koffie met een gebakje bij ons bestellen.

Wie is de winkel begonnen in 1961? Dat is de heer Nol Hendriks. Zijn dochter heeft het bedrijf later overgenomen. Zelf ben ik als stagiair begonnen in Heerlen. Ik heb toen drie jaar als hulpkracht gewerkt, toen als parttimer. Ik was op zoek naar een fulltimebaan en ik had het geluk dat ze mij dat aanboden in Sittard. Ik heb veel passie voor het werk dat ik hier doe. Mevrouw Hendriks heeft mij ook heel erg geholpen om te groeien en mijzelf te ontwikkelen. Met behulp van meneer Steuns, dat is de oude bedrijfsleider, is het mij uiteindelijk gelukt om leidinggevende te worden. Die man heeft er echt voor gezorgd dat ik zo ver ben gekomen.

Tijden carnaval en de Oktoberfeesten is het hier natuurlijk gekkenhuis bij jullie. Hoe krijgen jullie dat allemaal goed geregeld? Tijdens de drukke periodes maken we gebruik van uitzendkrachten. Het is heel hectisch, maar het zijn de leukste tijden om te werken. Het heeft met een themafeest te maken. Dus dat houdt in dat je die sfeer ook moet proeven als je in de winkel bent. Je bereid je zes tot zeven weken van tevoren al voor op deze periodes. In april begint bijvoorbeeld de collectie van de Oktoberfeesten binnen te komen. Nu hangt er dus al nieuwe collectie. Eigenlijk zijn we dus klaar voor dit jaar, maar helaas gaat het niet door dit jaar natuurlijk. We zijn al wel voor volgend jaar bezig, dus dat komt goed. Het was natuurlijk heel erg jammer dat het niet doorging, maar het is niet anders. De gezondheid staat voorop van de mensen. Gelukkig hebben we carnaval dit jaar nog mee kunnen pakken. Het is natuurlijk afwachten dit jaar wat er gaat gebeuren.

Zijn jullie dicht gegaan tijdens het begin van de corona crisis? We zijn een weekje dicht geweest. De tijden hebben we daarna aangepast en de maatregelen van het RIVM toegevoegd aan onze huisregels. We hebben een ruime winkel, dus de anderhalve meter afstand kunnen we goed aanhouden hier. De laatste drie weken begint het gelukkig steeds wat drukker te worden. De klanten boven de 50 jaar durven nu ook wat meer te komen, wat toch een belangrijke doelgroep is voor ons.

Zijn jullie dingen anders gaan doen? We zijn actiever op Facebook geweest. Dat doet onze regiomanager Richard. Zo probeerden we het contact met onze klanten te onderhouden. Dit blijven wij ook zeker doen in de toekomst. We hebben op dit moment geen webshop voor Hendriks Mode. Dit is wel iets wat we in de toekomst graag zouden willen. Wie weet worden er aan het einde van het jaar nog themafeesten gegeven waar mensen toch nog hun outfit voor nodig hebben. En dan zijn wij er als eerste bij!

Check de Facebookpagina van Hendriks Mode!

Hendriks Mode - Facebook