Veer zeen Zitterd!

Het Wijnstation

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Het Wijnstation aan bod! Lees hieronder het interview.


Vertel eens iets over jezelf en de winkel. Ik ben Karin Hermens en we staan hier in Het Wijnstation aan de Molenbeekstraat in Sittard. Mijn man en ik hebben sinds 2018 deze zaak in de stad. Het is zowel een wijnwinkel als een wijnbar. We hebben hier vaak mensen zitten in de wijnbar die de wijn zo lekker vinden, dat ze deze ook willen aanschaffen voor thuis. Dat kan hier dus gewoon. Normaal is dat niet in een bar, dat je ook kunt winkelen. We hebben daarom ook twee soorten vergunningen moeten aanvragen voor wij dit concept zo konden neerzetten in de zaak.

En toen kwam opeens de corona crisis. We waren goed op weg tot corona zijn intreden deed.  De wijnbar hebben wij dus meteen moeten sluiten, omdat dat horeca is. De winkel mocht in principe openblijven, maar klanten bleven weg. Daarom hadden we de winkel ook gesloten.

Zijn jullie iets anders gaan doen? We hebben wel een wijn bezorgdienst opgezet. We brengen onze lekkere wijnen naar de mensen thuis zodat ze toch bij ons kunnen winkelen, maar veilig thuis kunnen blijven. En we zijn nu weer voorzichtig opengegaan met de winkel van 13:00 – 17:00 op woensdag t/m zaterdag. Als mensen dus niet willen winkelen, is bestellen ook een optie. Maak je gebruik van social media? Ik zet regelmatig ook wat op social media inderdaad, zoals Facebook en Instagram. Als mensen dan wat lekkers zien, kunnen ze aan de hand daarvan bestellen. Je merkt dat dat wel echt werkt. Je bent zo meer zichtbaar bij de mensen. Ook hebben we een website waarop besteld kan worden. Als we de wijn bezorgen, houden we goed afstand van de klanten. Het bezorgen is in Sittard en omgeving gratis!

Check de Facebookpagina van Het Wijnstation!

Het Wijnstation - Facebook