Veer zeen Zitterd!

Jack & Jones

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!


Vandaag komt Jack & Jones aan bod! Lees hieronder het interview.

Hallo, vertel eens over jou en de winkel! Mijn naam is Kelvin en ik werk hier in de Jack & Jones in Sittard. We zijn sinds deze maand een jaar open. Dat feit is voor ons heel fijn, want dan kunnen we onze cijfers nu vergelijken met vorig jaar. Op mijn 20ste ben ik begonnen met werken voor Jack & Jones in Maastricht. Daarna heb ik in Sittard en Heerlen gewerkt. Ik ben er even tussenuit geweest, maar ik mistte het bedrijf toch wel. In mei vorig jaar ben ik weer begonnen bij Jack & Jones. Ik ben toen binnen twee maanden doorgegroeid als storemanager van deze winkel.

De winkel lag eerst op een andere locatie, toch? Jack & Jones heeft eerst op de Walstraat gezeten waar nu Sons zit. Dit valt onder hetzelfde moederbedrijf, Bestseller. Ik ben heel blij met de huidige locatie. Het is een hele drukke straat in Sittard. De merken in deze straat vullen elkaar ook allemaal aan. Het is ook een straat met veel potentie. Ze zijn druk bezig met het opknappen ervan, dus het wordt alleen maar mooier. Einde van deze zomer hoop ik een mooi buiten bord te hebben om nog meer klanten in mijn winkel te krijgen door acties of producten uit te lichten, bijvoorbeeld van onze jeans. Wij zijn ook echt een jeansmerk. Onze slogan is ook ‘In jeans we trust’. Het leuke is dat wij heel veel vaste klanten hebben. We kennen nog veel mensen van onze oude locatie ook al zitten we hier nog maar kort. Nu ik hier weer terug ben zeggen klanten ook weleens: Wat leuk dat je hier weer werkt, waar ben je geweest? Dat is leuk om te horen, dat mensen je toch herkennen.

Wat verwacht je van de komende tijd? Ik denk dat het straks in de vakantie echt lekker druk wordt. Daar ben ik van overtuigd. Mensen zullen meer in eigen land vakantie gaan vieren. Hopelijk kunnen we daarvan profiteren. Afgelopen drie weken viel het mij echt op hoeveel Duitsers er hier door de stad liepen. Normaal valt dat wel mee in mei of juni. Wij hebben niet veel Belgen hier. De meesten zullen naar Maastricht gaan. Daar hebben wij dan geluk mee gehad, anders hadden we dat wel heel erg gevoeld door de grenssluiting.

Hoe ben jij als storemanager? Ik ben echt iemand die veel energie heeft en een goed visitekaartje wilt zijn voor de winkel. Dit wil ik ook op mijn personeel overbrengen. Ik zeg altijd: ik wil beste vriendjes worden met mijn klanten! Als ik veel vaste klanten heb die specifiek voor mij komen vind ik het leuk om even een babbeltje te maken en ze beter te leren kennen zodat ik ook weet wie er daadwerkelijk in mijn winkel is. Niet alleen meer om meer omzet te genereren, maar hopelijk ook om de gunfactor te krijgen.

Wat zijn jullie gaan doen toen de corona crisis kwam? We zijn met alle Jack & Jones winkels twee weken dicht geweest. We hebben toen niet stilgezeten natuurlijk. We hebben ons goed voorbereid op de heropening van de winkel. Zo hebben we onder andere via Teams onze kennis online bijgewerkt zodat we onze klanten nog beter kunnen adviseren en inspireren. Elke dag hebben we een training gehad. Dat was intensief, maar wel heel leuk. Ook veel dingen op de computer waar je normaal geen tijd voor hebt, hebben we nu gedaan. Ik mistte het werken wel. We zijn toen op een vrijdag weer opengegaan. Het was weer lekker druk, mensen wilden weer kopen. We hadden alles mee: we hadden goede acties, mooi weer, nieuwe zomercollectie. Dat was dus perfect. We volgen in alle winkels dezelfde richtlijnen. We hebben een maximumaantal personen dat we in de winkel mogen ontvangen. Ook hebben we een desinfectiepaal waar iedereen zijn handen veilig kan ontsmetten. Helaas lopen hierdoor ook weleens mensen naar buiten die dit niet snappen of gewoon de hele situatie misschien een beetje moe zijn. Het voelt wel vervelend als we soms mensen buiten moeten laten wachten, maar het is voor ieders veiligheid. We hebben private shopping geprobeerd net voordat we weer opengingen. Dit ging allemaal via onze Instagrampagina. Dat was toch wel lastig en niet heel erg rendabel, dus hebben we besloten om dat niet meer te doen.

Jullie zijn goed voorbereid, met jullie gaat het ook goed? Met ons gaat het gelukkig goed! Geen zieken gehad en blij dat we weer aan de slag kunnen. De vakantie komt eraan en we zijn er klaar voor!

Check de Instagrampagina van Jack & Jones!

Jack & Jones - Instagram