Veer zeen Zitterd!

Jamin

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Jamin aan bod! Lees hieronder het interview.

De kleurrijkste winkel van de stad! Haha, jazeker! Ik ben Nico Herben. Ik ben de bedrijfsleider van de Jamin in Sittard. We zitten nog niet zo lang op deze locatie, nu bijna 2 jaar. We zijn verhuisd vanuit de Gruizenstraat en daar zijn we heel blij mee. Dit is een fijne locatie. We zitten nu in totaal al 65 jaar in Sittard! Ik ben 22 jaar geleden begonnen bij Jamin in Heerlen.

Hoe gaat het met jullie en de winkel? Met mij gaat het goed. Het zijn spannende tijden. Er zijn dagen dat je je kiplekker voelt als ondernemer en er zijn dagen dan zie is het best wel zwaar. De onzekerheid houd je bezig. Maar ik ben van nature iemand die wel positief is en van elke dag het beste maakt. De waardering die je van klanten krijgt, is voor mij heel belangrijk om ervoor te blijven gaan. Ook de passie om elke keer weer wat van de winkel te maken. Ik ben geen enkele dag dicht geweest. Ik ben een ondernemer en die zoekt voor alle problemen een oplossing. Dan kan buiten de wereld vergaan, maar dat wil niet zeggen dat het binnen niet op een goede manier kan gebeuren. Ik heb meteen gezorgd dat de mensen die hierbinnen kwamen, veilig konden winkelen. We zijn nog meer op de hygiëne gaan letten. Elke lepel die je aanraakt, wordt weer steriel gemaakt.

Heb je al deze maatregelen zelf bedacht? Ja, het hoofdkantoor moest ook zelf ervaren hoe het eraan toe ging in de winkels. Ik ben 25 jaar manager geweest bij Albert Heijn en door mijn ervaring daar had ik heel snel in de gaten waar ik naar toe moest. Ik ben toen bij Albert Heijn ook bezig geweest met ‘versgroepen’ zoals de slagerij, delicatessen, kaas, noem maar op. Daar was hygiëne altijd al heel belangrijk.

Ben je nog dingen anders gaan doen? Ja, ik heb mijn eigen gedrag moeten aanpassen. Dat is niet altijd prettig en ook heel moeilijk. Ik was iemand die in dienst stond van de klant. Nu moet ik heel streng de regels hanteren. Dat vind ik niet altijd prettig. Soms lijk ik wel een beetje een boeman hier en moet ik mensen terechtwijzen. Dat past niet bij mij, maar ik kan niet anders. De meeste mensen begrijpen het wel, sommige niet. We zijn ook een zaak voor kinderen, maar hele kleine kinderen kan ik niet meer laten scheppen. Die zijn niet in staat om het zonder aanraken van wat dan ook te doen. Je weet dat dat fout gaat. Dan moet je wat strenger zijn. Je moet natuurlijk ook jezelf en je personeel beschermen. Ik heb toen ook wat schotjes gemaakt en goede regels gemaakt. Handschoenen worden gedragen en ontsmet. We nemen geen geld aan. Je mag wel betalen met contant geld, maar we nemen het niet uit de directe hand aan. In je hoofd ben je wel veel drukker als dat je ooit geweest bent. ’s Avonds ben ik moe van het nadenken. Dat kan ik me voorstellen, maar je pakt het goed aan!

Check de Facebookpagina van Jamin!

Jamin - Facebook