Veer zeen Zitterd!

JOY. Urban Jungle

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt JOY. Urban Jungle aan bod! Lees hieronder het interview.

Hey Joy, vertel eens iets over deze met groen gevulde winkel. Ik ben Joy Wiggers en sinds december 2018 hebben wij deze winkel hier op de Misboekstraat. We zijn zoals men dat noemt een Conceptstore. We verkopen kleding, sieraden, tassen, woonaccessoires en planten. Op een gegeven moment zijn wij begonnen met de verkoop van buitenplanten. Dat ging heel erg goed! Onze plantenverkoop loopt sowieso vanaf het begin al heel goed.

En toen kwam corona.. Ja, wat een heftige tijd zeg! Gelukkig gaat het met onze gezondheid wel goed. Sinds corona is de verkoop van de planten nog meer gestegen. Nu we weer de deuren open hebben van de winkel, verkoopt dat nog steeds heel erg goed. We hebben namelijk ook heel veel bezorgd toen we de winkeldeuren nog gesloten hadden. Dagelijks is de helft van onze omzet gerealiseerd door verkoop van planten. Met planten willen we graag verdergaan in de toekomst. Er is vraag naar de wat hippere planten die je in de magazines ziet. Daar letten wij ook heel erg op bij de inkoop. Daarom hebben wij ook in de winkel deze ‘Planzibar’ gemaakt. Hier pakken we de planten en cadeaus mooi in. Ik zie hier ook kleding hangen. Wij verkopen inderdaad ook dus kleding. Dit is tweedehands merkkleding. Vroeger was dit te koop bij Vakwerk dat op de Putstraat lag. De vroegere eigenaresse van Vakwerk zorgt nu voor de verkoop van tweedehands kleding hier in de winkel.

Hoe zijn jullie nog meer anders gaan ondernemen? Zowel de kleding als de planten hebben wij zoveel mogelijk online geplaatst. Zowel op Facebook als op Instagram. We merkten toen dat kleding verkopen best lastig is nu terwijl de vraag naar andere kleinere producten veel groter was. Zoals ik net al zei, zijn we zijn nu veel planten aan het bezorgen. Bezorgen deden we eerder ook al wel eens als mensen er specifiek naar vroegen of als mensen bijvoorbeeld een groter meubel bij ons kochten, maar daar lag nooit de nadruk op. Willen jullie daarmee blijven doorgaan? Ik ben er inderdaad over aan het nadenken om wekelijks te blijven bezorgen, op bijvoorbeeld twee vaste dagen. Van zo’n crisis word je creatief en komen er ook nieuwe dingen op je pad.