Veer zeen Zitterd!

Lincherie

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Lincherie aan bod! Lees hieronder het interview.

Vertel eens iets over de winkel en jezelf. Mijn naam is Samantha Ossel. Ik heb een lingerie speciaalzaak op de Limbrichterstraat: Lincherie. Dit is mijn achtste jaar alweer. Ik heb twee filialen waar ik verantwoordelijk voor ben, namelijk deze in Sittard en in Maastricht. Twee jaar nadat dit filiaal in Sittard is geopend hebben we de zaak in Maastricht geopend. We merkten dat veel klanten hierheen kwamen vanuit Maastricht. Welke merken verkopen jullie zoal? We zijn best wel honkvast qua merken die wij hier verkopen.  Denk aan PrimaDonna, Marie-Jo, Aubade. We hebben recent wel een uitbreiding gedaan in de wat grotere maten. Daar was veel vraag naar. We zijn op de beurzen toen op zoek gegaan om daar een aanvulling voor te vinden. In het algemeen zijn wij wel heel blij met de merken die wij dus al lang in de collectie hebben zitten.

Hoe gaat het nu met jullie en de winkel? Met ons gaat het goed, iedereen is gelukkig gezond en de families ook. Als ondernemer is het nu wel heel zwaar. We hebben eerder al een crisis meegemaakt, of dat het online shoppen in de lift zat wat wij heel erg merkten, maar dan word je wel creatief. Dat is met dit net zo.

Wat was je eerste reactie na het nieuws? Wij waren net van tevoren op vakantie gegaan. Eerst hadden we de ernst van corona nog niet zo door. We hebben toen in begin maart niet echt gekeken naar wat dit deed met onze omzetten. Wel natuurlijk meteen maatregelen genomen zoals handen wassen en als je je ziek voelt, moet je thuisblijven. Wij zijn toen op vakantie geweest en toen wij terugkwamen waren echt in een keer de winkels en de stad leeg. Toen zijn we ook dicht gegaan met beide winkels. We zijn meteen ingesprongen op de situatie door de stap naar digitaal te maken. Alle dagen in de week, van 09.00 tot 21.00 uur kunnen de mensen bij ons terecht voor een afspraak, zowel via FaceTime als Whatsapp, of één op één in de winkel. We zijn toen ook meteen persoonlijke styling adviezen gaan schrijven voor onze klanten. Die hebben we persoonlijk in de bus gedaan, dus mensen kregen echt een magazine waar post-it’s in zaten en hadden wij erbij geschreven dat we dit iets voor die persoon vonden of dat dit een kleur was die mooi bij diegene stond. Mensen hebben nu de tijd om te lezen dus dan is het leuk als je echt iets persoonlijks krijgt. Daar hebben we heel veel styling afspraken door gekregen.

Wat een uniek idee! Het is een hele nieuwe wereld, we zijn met de telefoon door de winkel gaan lopen of er wat bij zat en dan brachten we het een uur later bij de klant. De dag erna hadden we dan weer een FaceTime afspraak om te kijken of het goed zat. Het is natuurlijk heel raar, omdat je normaal niet in je ondergoed of badmode foto’s maakt, haha, maar het werkt wel!

Gaan jullie hiermee door als de crisis was afgevlakt is? Ik denk dat het nooit meer overgaat als ik eerlijk ben. Dit gaan we blijven aanbieden van 09.00 21.00 uur iedere dag. Dus er komt wel iets positiefs uit deze tijd. Zo sta ik er ook in. Necessity is the mother of invention; je vindt altijd wat nieuws. Of we erdoor komen weten we niet, we staan er in ieder geval goed in. Langzaam beginnen onze klanten weer terug te komen. We zijn veel met onze marketing bezig, huis aan huis aan het flyeren en we zijn veel met Facebook bezig. Eigenlijk alles om onze klantengroep uit te breiden. Er is toch een kleiner aantal van je klanten over dat nu durft te winkelen. Van de ene kant durven ze misschien het geld niet uit te geven, omdat ze misschien zonder werk komen, of omdat ze in een risicogroep vallen. Daarom kunnen we die mensen nu ook op deze manier toch van dienst zijn.

Check de Facebookpagina van Lincherie!

Lincherie - Facebook