Veer zeen Zitterd!

Livello

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Livello aan bod! Lees hieronder het interview.


Hoi Ilona, vertel eens in welke winkel we hier staan. Jazeker. Ik ben Ilona Maessen en onze winkel heet Livello Women’s Fashion. We hebben twee Livello stores: in Makado Beek en deze dan in Sittard. We zitten hier sinds 19 maart (Sint Joep) vorig jaar. We hebben sinds 22 mei dit jaar ook een Outlet Store een paar panden verderop in het voormalige Steps pand. In Beek in Makado zitten we al meer dan 15 jaar. We zijn daar 3 jaar geleden naar een groter pand verhuisd en hebben toen ONLY en Vero Moda toegevoegd. Onze filosofie is dat we leuke kleding verkopen voor een betaalbare prijs voor alle leeftijden van tiener tot oma. Dus zowel dochter, moeder als oma zouden bij ons kunnen slagen. In de praktijk zien we dit ook vaak in onze winkel, heel leuk om te zien! Er is voor ieder wat wils qua merken. We verkopen ONLY, Vero Moda, VILA, Street One, s. Oliver en CECIL. Alle leeftijden lopen door elkaar, ouderen kijken ook bij ONLY en de jeugd kijkt ook bij bijv. CECIL. Ieder z’n smaak.

Wekelijks komen er nieuwe spullen bij, dus er is altijd weer iets nieuws te zien. Daarnaast vinden wij service en klantvriendelijkheid heel belangrijk. Klanten stellen het op prijs dat we eerlijk zijn en hen helpen bij de zoektocht naar een mooie outfit. Sinds vorig jaar hebben we de Livellocard, hiermee kun je bij iedere aankoop sparen voor korting.

Vero Moda en ONLY wordt ook verkocht in hun eigen zaken (retail) in Sittard. Er is echter een verschil qua collectie met onze winkel (wholesale). De basics zijn misschien hetzelfde, maar qua collectie kunnen de mensen hier dus grotendeels wat anders verwachten dan bij hun eigen winkels. Wij hebben kleding die zij niet hebben en andersom. Het vult elkaar dus goed aan.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Livello te beginnen? Het is van oorsprong een familiebedrijf van mijn man’s kant. Zijn opa, en daarna zijn ouders, hadden een eigen confectiebedrijf met winkel in Echt. Daar hebben ze eerst zelf kleding geproduceerd voor de wat grotere maten. Daar staan wij vaak nu ook nog om bekend. Dan komen er mensen die hier echt specifiek naar vragen. Door veranderingen in de markt, is Livello een jaar of 15 geleden overgestapt op de inkoop van kleding. Enkele merken die we nu verkopen, zijn er al vanaf de start. In die tijd was het bedrijf van mijn schoonouders en hun zonen. Sinds 4½ jaar is het bedrijf volledig overgegaan op hun jongste zoon (mijn man) en ben ik ook in het bedrijf gekomen. Het is nu van ons samen. Sinds die tijd is Livello gegroeid naar 3 zaken en een groot, enthousiast team.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een vestiging in Sittard te openen? Als ondernemer blijf je toch mogelijkheden onderzoeken, dit was er een van. We vinden het gewoon een goed concept en het slaat goed aan, met deze mooie merken en onze filosofie. We zagen het dus wel zitten om op een andere plek dit concept uit te rollen. We hadden ook al veel klanten aan deze kant. Toen zijn we gaan kijken hier voor een mooi pand. Het was een spannende periode, maar we hebben hele leuke reacties gekregen en nog steeds. Klanten vinden Livello een aanwinst voor Sittard, dat is een heel mooi compliment.

Toen corona de kop op stak, zijn jullie toen dicht gegaan? Nee. We wilden proberen zo lang mogelijk open te blijven. We hebben natuurlijk wel gekeken naar hoe het personeel ertegenover stond. We hadden wel aangepaste openingstijden. Ook de maatregelen van het RIVM hebben we meteen toegepast in de winkel. Ook hebben we nu schermen bij de kassa. We merkten aan de mensen dat zij het toch wel fijn vonden dat we open waren. Konden ze er nog even tussenuit. Ik ben wel blij dat we zijn opengebleven.

Zijn jullie dingen anders gaan doen nu? We hadden al een Facebookpagina, maar daar zijn we veel meer op gaan posten. Dagelijks plaatsten we setjes. Ook zijn we met Instagram begonnen. Dat hadden we voorheen niet. Ook zijn we een bezorgservice gaan aanbieden. Als mensen interesse hebben in iets wat ze op Facebook hebben gezien, dan kunnen ze een berichtje sturen of naar de winkel bellen. Mensen reageren hier heel fijn op en waarderen deze extra service. Die service houden we er nog wel in. Op de lange termijn hopen we nog een keer een webshop te kunnen opstarten. Daar zijn we op de achtergrond al mee bezig. De corona situatie versnelt dit proces natuurlijk wel. We hebben er vroeger ook wel over nagedacht, maar het is wel echt een winkel erbij. Dus daar moeten we ons even goed in verdiepen. We willen het goed aanpakken.

Wilden jullie al langer een outlet erbij openen? Nou, we waren er al wel even mee bezig. Bij dit pand hadden we het voordeel dat er al een kledingwinkel had gezeten. Zodoende konden we met weinig middelen toch een leuke winkel neerzetten. Het moest wel een mooie outlet worden. In de Outlet Store hangt gewoon onze eigen sale, dus kleding tussen de 3 en 12 maanden oud. De kortingen zitten tussen de 30% en 70% en soms wel meer. Als het goed loopt, dan blijft de outlet gewoon bestaan. Dat is onze intentie! We merken dat het nu drukker wordt en dat mensen nu echt zin hebben om te kopen, zeker met het goede weer. Het is nog niet op het niveau van vorig jaar. Dat verwacht ik ook niet, maar mensen zijn nu wat minder angstig gelukkig! Ons hele team is blij dat we mensen weer kunnen helpen met een leuke outfit.

Check de Facebookpagina van Livello!

Livello - Facebook