Veer zeen Zitterd!

Local's

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Local's aan bod! Lees hieronder het interview.


Leuk dat we de eigenaresse van Local’s mogen spreken! Hallo! Ik ben Natascha en ik ben één van de drie eigenaressen van Local’s. Sinds juli 2019 zitten wij hier op deze locatie in de Limbrichterstraat. Local’s  is een conceptstore en hebben drie concepten onder één dak: beauty, bar en buy. Een stukje horeca waar je lekker kunt eten en drinken en kunt ontspannen, een stukje kledingwinkel waar je los kunt gaan als shopper en bij onze beauty afdeling kun je terecht voor de verzorging van handen en voeten. De beleving vinden wij heel belangrijk. Dit hebben we geprobeerd terug te laten komen in alles, van het servies tot hoe we de koffie serveren, tot hoe de kleding wordt verpakt bij aankoop. Een stukje aandacht en kwaliteit. We merken dat dit het winkelen van de toekomst is. Mensen willen graag getriggerd worden en vinden het fijn dat als je binnenkomt je van alles te bekijken hebt. Het aanbod moet divers zijn en dat kun je doen met meerdere segmenten onder één dak.

Hoe gaat het nu tijdens de corona crisis? Het is een enorme uitdaging, maar de situatie is zoals het is. Het is belangrijk om daar ook realistisch naar te blijven kijken. Dat lukt niet altijd, maar we hebben wel met z’n drieën zoiets van: we blijven vooruitkijken en we blijven in oplossingen denken. Dat is deels afhankelijk van de besluiten die er worden genomen op landelijk niveau en binnen dat gegeven kader kun je samen naar mogelijkheden blijven zoeken. Bijvoorbeeld het openen van een webshop, het veel actief blijven op social media, want veel binnenblijven neemt met zich mee dat mensen daar ook veel meer mee bezig zijn. Daarnaast toch ook echt fysiek de deuren openen en een aantal uurtjes per dag open zijn. Het is mooi weer, mensen gaan wandelen door de stad en met de inachtneming van de regels laten wij zien dat we er nog zijn en van plan zijn om te blijven! Het fundament van ons hele concept is aandacht, dus dat willen we nu ook blijven geven. Dus ook even een praatje maken met de mensen.

Jullie zijn dus een webshop nu gestart? Met de webshop waren wij voorheen nog niet actief bezig. We zijn net driekwart jaar open. Het was wel een idee dat in ons hoofd zat, maar nu doet iedereen dat. Dat is ook een logisch gevolg van de situatie. Bezorgen doen we ook. We hebben bewust gekozen om het eten niet te laten bezorgen, want daar zijn wij niet op ingericht en we kunnen de kwaliteit niet garanderen. Het is toch anders als je de salade in een bakje moet serveren in plaats van op ons servies. En de beleving kunnen we als we het bij de mensen thuisbezorgen niet goed overbrengen. Kleding bezorgen we dan weer wel.

Blijven jullie bepaalde services behouden na de crisis? De situatie brengt je aan het denken. Het versnelt bepaalde processen. Dat personal shoppen en blijven bezorgen is ook een stukje aandacht en dat is goed te doen. Als mensen daar behoefte aan hebben, bijvoorbeeld mensen die niet altijd in de gelegenheid zijn om te komen winkelen, maar die dat toch graag zouden willen, dan is dat absoluut mogelijk.

Check de Facebookpagina van Local's!

Local's - Facebook