Veer zeen Zitterd!

Music Machine

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Music Machine aan bod! Lees hieronder het interview.

Hoi Rino, kun je eens wat vertellen over je zaak? Mijn naam is Rino Vincken en dit is mijn collega Jan van Montfort. Wij zijn de eigenaren van platenzaak Music Machine op de Paardestraat. Zoals de naam het al zegt verkopen wij platen, cd’s, dvd’s, Blu-ray’s, merchandise en voorverkoop van concertkaarten. We verkopen nu natuurlijk even tijdelijk geen tot weinig concertkaarten. Hoe gaat het in de winkel? Het verschilt nu heel erg per dag hoe druk het is in de winkel. Vrijdag en zaterdag zijn de drukkere dagen, de rest van de dagen zijn wat slapjes, maar dat is niet erg! Dan kunnen we mooi de werkzaamheden doen die zijn blijven liggen.

Hoe gaan jullie om met de corona crisis? We hebben nu ook een bezorgdienst opgestart en dat loopt erg goed. We komen bij de mensen thuis, op gepaste afstand, maar we sturen ook de bestelde producten op als men dat liever heeft. Het bezorgen is een heel leuk gegeven, je krijgt telkens hele blije gezichten te zien van klanten. Ook zorgt het voor goede content op Facebook. Het is een positief bericht wat je kan plaatsen.

Doen jullie nu meer met social media dan voorheen? Ja daar doen we nu zeker meer mee. Het advies dat we normaal in de zaak geven, geven we nu online. We hebben een kopje op Facebook en Instagram dat ‘Music Machine adviseert’ heet. Daarmee geven wij tips en advies over bepaalde platen die wij erg goed vinden en waarvan we eigenlijk vinden dat mensen het zeker moeten aanschaffen als ze van bijvoorbeeld een bepaald genre fan zijn. We posten ook veel meer nieuwe en tweedehands artikelen. We hebben nu ook een ander betaalsysteem erbij, namelijk Tikkie.

Zijn er dingen die jullie na deze hele situatie misschien wel blijven doen? De mensen vinden het heel leuk als wij komen bezorgen. Het is ook gewoon heel erg leuk om te doen als winkelier. Je komt bij de mensen thuis, je maakt weleens een foto voor op Facebook. Ik denk dat we de bezorgservice gewoon erin houden.

Check de Facebookpagina van Music Machine!

Music Machine - Facebook