Veer zeen Zitterd!

Phenomenall

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Phenomenall aan bod! Lees hieronder het interview.


Vertel ons iets meer over jezelf en de zaak! Ik ben Bahar en dit is mijn schoonheidsstudio. Ik ben International Master PMU Trainer voor BEAUTYANGELS Academy, een Internationale Premium beauty academy. Ik heb sinds een jaar deze PMU (permanente make-up) studio in de stad. PMU is het pigmenteren van een laagje pigment onder de huid waardoor je de eigen natuurlijke schoonheid aan kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan het aanzetten van de wenkbrauwen of de ogen laten stralen met een permanente eyeliner. Permanente make-up is geen vervanging van bijvoorbeeld avond make-up. Je kunt permanente make up wel zien als een vervanging van de dagelijkse make-up.

Hoe ben je in dit vak gerold? Ik was van kleins af aan al geïnteresseerd in beauty. Uiteindelijk heb ik toen ook verschillende, hoog aangeschreven opleidingen hierin gevolgd. Vorig jaar augustus ben ik officieel geopend in de stad. In de maand april daarvoor heb ik de sleutels gekregen en zijn we met de verbouwing begonnen. Ik wilde altijd iets voor mijzelf beginnen. Hiervoor zat ik in onze garage die we helemaal hadden omgebouwd tot salon, maar na een paar maanden had ik eigenlijk al zoiets van: ik wil verder en meer! En nu zit ik dus hier. Ik ben heel erg trots op de klantenkring die ik hier heb opgebouwd. Ik werk uitsluitend met de nieuwste en hoogwaardige apparatuur en premium quality producten. 

Hoe ga je te werk als het gaat om permanente make-up? Mijn uitgangspunt is dat ieder gezicht uniek is en dat daarom altijd maatwerk vereist is. Door een focus te leggen op een juiste samenhang tussen gezichtsvorm, huidskleur en de wensen van mijn klanten bepaal ik de kleur en vorm van bijvoorbeeld de wenkbrauwen en de eyeliner. Het eindresultaat is altijd een mooie en natuurlijke oogopslag en gezonde uitstraling.

Toen corona uitbrak, wat gebeurde er toen bij jou? Ik ben iemand die hier zeven dagen in de week is. Op mijn vrije dagen ben ik ook weer hier. Het was dus best wel heftig dat het in één keer dicht moest. De eerste paar dagen heb ik echt nodig gehad om te beseffen dat ik thuis zat. Ik merkte al snel dat mijn klanten me bleven bellen. Gewoon om even een praatje te maken en te vragen hoe het ging. Dat vond ik heel fijn. Toen het nieuws kwam dat we weer open mochten, had iedereen meteen zijn afspraak weer ingepland. Het waren twee hele lange maanden, maar het dwong me om na te denken over het een en ander en hoe je dingen op wilt gaan pakken. Hier zijn hele leuke dingen uitgekomen. Ik ben momenteel hard bezig om onze beauty opleidingen uit te rollen hier in Nederland en in het buitenland. We hebben in het buitenland mooie locaties waar ik trainingen geef aan mensen van over de hele wereld. Dit is gelukkig goed te combineren met mijn eigen salon hier.

Check de Facebookpagina van Phenomenall!

Phenomenall - Facebook