Veer zeen Zitterd!

Rimeni Creatief

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Rimeni Creatief aan bod! Lees hieronder het interview.


Vertel eens over jezelf en je zaak! Mijn naam is Riny en ik kom uit Koningsbosch. Ik zit vanaf jongs af aan al in het creatieve wereldje. Dat zit bij mij in de familie. Ik heb de winkel Rimeni Creatief al ongeveer 25 jaar. Ik ben toentertijd begonnen met workshops geven. Ik maakte van alles tot ik geen plaats meer had in huis. Toen ben ik op markten gaan staan. Ik maakte echt van alles qua decoratie. Ik kreeg toen de vraag of ik ook workshops gaf. Mensen wilden graag leren om mijn decoratie zelf te maken. Die workshops geven heb ik eigenlijk tot afgelopen Pasen gedaan. Het was altijd druk en gezellig. Door de coronatijd ligt dat nu stil. Ik weet ook niet of ik het nog op ga pakken. Je zit met de anderhalve meter afstand en ik kan daardoor bijna geen mensen meer plaatsen. Ik steek er altijd best wel veel tijd in, ook in de voorbereidingen, en dan loont zich dat niet meer. Dan kan ik beter mijn tijd in de winkel steken.

Hoe gaat het met de winkel nu dan? Ik heb gelukkig veel vaste klanten die in deze tijd mij echt de gunfactor geven. Dan komen ze even langs om een praatje te maken of laatst kwam iemand zomaar even een bloemetje afgeven. Ik ga ook best wel ver voor mijn klanten. Als iemand iets nodig heeft en vraagt of ik voor diegene wil kijken of ze vragen of ik ergens aan kan komen, dan zal ik ook echt alles eraan doen om het voor de klant te regelen. Ik zal niet snel zeggen: nee dat heb ik niet en verkoop ik niet. Of ik maak zelf iets voor de klant, dat kan ook nog. Bijvoorbeeld als iemand een bord heeft die hij graag op wil hangen. Dan maak ik er wel wat aan zodat het opgehangen kan worden. Of als iemand een schilderij koopt die hij neer wil zetten, dan maak ik er iets aan zodat hij kan staan. Soms verdien ik niet veel op die extra service, maar het betaalt zich terug doordat de klant weer terugkomt.

Ben je ook op social media te vinden? Ik zet elke dag iets op Facebook. Dan hoor ik wel eens dat mensen al meteen om 7.00 uur ’s ochtends op Facebook zitten te kijken, want dan plaats ik dingen online. Daar heb ik dus gelukkig ook goede verkoop van.

Maar geen workshops meer, dus? Ik twijfel nog een beetje of ik de workshops weer op ga pakken. Voor Pasen zou ik ook een workshop geven. Alles was al ingekocht en toen kwam de corona crisis en ging het dus niet meer door. Ik dacht: wat moet ik nu met al die spullen? Toen heb ik de deelnemende mensen een berichtje gestuurd dat ik het voor ze gingen maken, omdat ze niet hierheen konden. Toen heb ik de hele week 10 uur per dag aan al die stukken gewerkt. De mensen wilden graag iets leuks in huis hebben voor Pasen, dus heb ik er zo voor gezorgd dat dat nog kon! Toen ik met het laatste stuk bezig was, kwam er iemand binnen met de vraag of hij die ook kon bestellen, maar ik had er genoeg gemaakt voor dit jaar, haha! Ik heb hem toch wel gemaakt hoor.

We hoorden dat je ging verhuizen? Klopt, op zondag 12 juli ga ik verhuizen naar de Walstraat op nummer 37. Vanaf 16 juli ben ik op die locatie open. Iedereen is welkom!

Check de Facebookpagina van Rimeni Creatief!

Rimeni Creatief - Facebook