Veer zeen Zitterd!

Sam+Sara

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Sam+Sara aan bod! Lees hieronder het interview.

Hallo Anne-Marie, vertel eens iets over je winkel aan ons! Mijn naam is Anne-Marie inderdaad en ik heb sinds afgelopen december deze winkel, Sam+Sara, al 25 jaar. Ik zit dus al best een tijd hier in de Sittardse binnenstad! Ik ben ooit begonnen met dames- en herenkleding, maar 20 jaar geleden ben ik alleen nog maar dameskleding gaan verkopen. Daar was toch de meeste vraag naar. Ik werk al heel lang samen met diverse merken, sommigen die ik al echt vanaf het begin heb. Buiten de vaste merken, koop ik ook regelmatig spullen extra in. Een leuk nieuw merk of accessoires voor een leuk prijsje bijvoorbeeld.

Hoe gaat het nu met de winkel? In het begin was het wel even akelig. Ik ben op een gegeven moment ook dichtgegaan. Voor je gevoel klopte het ook niet meer om open te zijn. Ik ben toen samen met mijn zus meteen een webshop gaan bouwen. Daar zijn we eigenlijk een hele week intensief mee bezig geweest. En dat verkopen via de webshop werkte! Ook deden we private shopping afspraken inplannen. Daar kwamen in het begin best veel (vaste) klanten op af.

Dat waren dus dingen die je voorheen eigenlijk nooit deed? Nee, we hadden weleens een ladies night, maar dat kan natuurlijk nu niet georganiseerd worden. Dan zijn er te veel mensen in de winkel. We hebben wel altijd de klanten de gelegenheid geboden om na winkelopeningstijd te komen shoppen. Ze konden gewoon even bellen en dan spraken we wat af. Maar nu wordt dat toch veel meer gebruikt. Het omzetverlies haal je nooit meer in, maar het heeft redelijk doorgelopen gelukkig. Daar zijn we dankbaar voor! We zijn nu weer open met de winkel. Het is heel wisselend hier. Sommige dagen heb je elke keer opnieuw klanten in je zaak en soms heb je echt maar een paar klanten op een dag.

Jullie hadden voorheen dus geen webshop? Die hadden we van tevoren niet, nee. Dat wilde ik ook eigenlijk niet, want mensen willen we graag naar de winkel laten komen om ze de beste service te kunnen bieden. Je kan niet op tegen de grote ketens die veel reclame maken. Op zich werd er best wel wat besteld in onze nieuwe webshop. Wel veel door vaste klanten, maar bijvoorbeeld laatst ook iemand uit Capelle aan de IJssel. Dat is leuk! Het loopt dus goed, zo te horen. Ja, maar je moet er wel bovenop zitten. Promoten, reclame maken en ik vind met de klanten fysiek werken veel leuker dan met de webshop bezig zijn. Maar nu heb ik hem in ieder geval! Ik hou de webshop wel gewoon in de lucht. Ik zet er ook elke week een blog op of een verhaaltje van een bepaald merk. Mijn zus helpt mij daar heel erg goed mee. De hele collectie zal ik nooit erop krijgen, maar bepaalde merken wel. En aankomende winter bijvoorbeeld de accessoires zoals sjaals en tassen die ik online zal zetten. Komen mensen ook naar je toe als ze iets online gezien hebben? Op onze gewone website werd wel eens gekeken, maar op de webshop nu een stuk meer. Mensen zijn dan wat actiever. En ze komen inderdaad ook naar de winkel als ze online iets moois gespot hebben. Sommige mensen willen liever iets fysiek in handen hebben en even passen voor ze het kopen.

Check de Facebookpagina van Sam+Sara!

Sam+Sara - Facebook