Veer zeen Zitterd!

Stoer en Zo

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Stoer en Zo aan bod! Lees hieronder het interview.


Jullie zijn goed vertegenwoordigd in de Sittardse binnenstad, of niet?! Jazeker zijn wij dat. Ik leg het even uit. November 2013 zijn wij met onze kinderwinkel Stoer en Zo gestart op de Voorstad, een winkel van 45m2. Na een jaartje besloot ik toen om een winkel op de Walstraat te starten, Stoer en Zo Girls. En niet veel later openden we ook een Stoer en Zo Boys op de Walstraat. In december 2018 hebben we op de Walstraat ook nog een babywinkel geopend en vorig jaar augustus zijn we verhuisd met onze Boys en Girls kleding naar de Limbrichterstraat, hier dus. De Girls winkel is een Communiewinkel geworden en we hebben ook nog een Outlet store op de Steenweg. Dus dat we goed vertegenwoordigd zijn, kun je wel zeggen!

 

En toen kwam de Corona crisis… ‘Dat klopt! Wat een ellende. Wij zijn altijd gewoon open gebleven met de winkel, wel met aangepaste openingstijden. We gaan een uurtje later open en een uurtje eerder dicht. We geven naast deze openingstijden mensen de gelegenheid om te komen private shoppen en dat werkt bij ons heel erg goed. We plannen deze shopsessies doordeweeks in voor 11.00uur, na 17.00uur of op zondagen.

De vaste klanten vragen ook altijd even hoe het met ons en de winkel gaat en of we het wel gaan redden. Zo lief dat sommigen een kleinigheidje komen brengen, zoals een bloemetje en kaartjes, om ons te steunen! Goh, wat fijn dat klanten je zo een hart onder de riem willen steken! Enorm lief! En het brengt gelukkig ook nog iets positiefs, want er lopen ook nieuwe klanten (die voorheen vaker bij ketens kochten) onze winkel binnen die ons vertellen zeker nog eens terug te komen.

 

Zijn er nog meer services of acties die je opgezet hebt wegens de crisis? Naast het private shoppen hebben we vooral de eerste weken heel erg gewerkt met surprise boxen. Mensen krijgen een pakket thuisgestuurd t.w.v. €100,- inclusief verzenden en ze hoeven er maar €75,- voor te betalen. Ze weten niet wat in de box zit, maar ze mogen een voorkeur doorgeven, bijvoorbeeld of het voor een meisje of jongen is en welke maat ze nodig hebben.

Met de outlet producten maken we veilingsetjes. Ik maak foto’s van mooie combi’s en mensen kunnen op Facebook bieden op het setje met een startprijs. Wow, dat klinkt goed! Bedankt voor je goede ondernemerschap!

 

Check de Facebookpagina van Stoer en Zo!

Stoer en Zo - Facebook