Veer zeen Zitterd!

't Filiaal

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt 't Filiaal aan bod! Lees hieronder het interview.

Vertel eens iets over jezelf en je winkel! Ik ben Laure Bormans en dit is de winkel ’t Filiaal. Wij bestaan sinds afgelopen februari een jaar. We hadden het in februari graag willen vieren, maar toen was het Vasteloavend. We besloten het toen uit te stellen, maar toen kwam corona! Dus het vieren van ons jubileum is er nog steeds niet van gekomen. We willen het uiteraard nog steeds heel graag gaan vieren! Dat komt nog wel.

Hoe is het eerste jaar bevallen? Het was wel een wat moeizaam jaar. Hier in de straat waren bedrijven met veel verbouwingen bezig. Het werd op een gegeven moment wel wat drukker in onze winkel, maar door corona kwam er toch weer een nieuwe klap.

En hoe zijn jullie ermee omgegaan? De winkel staat vol met mooie producten, maar er komen nagenoeg geen klanten helaas. Begrijpelijk ook wel. We hebben op een gegeven moment besloten om alleen nog maar de zaterdag open te zijn. Het was niet rendabel om de andere dagen ook nog open te blijven. Er kwam toen gelukkig steeds wat meer bedrijvigheid, omdat toch meer mensen de stad in gaan. Ze zullen het beu zijn om de hele tijd thuis te blijven. Dus nu zijn we de donderdag, vrijdag en zaterdag open van 12 uur tot 17 uur. Ik hoop dat er toch weer wat meer mensen gaan komen zodat we in een stijgende lijn verder kunnen gaan met de winkel. Het is een superleuke straat, de Putstraat. De panden zijn geweldig en er wordt steeds meer opgeknapt, dus dat zijn zeker kansen.

Wat zijn jullie anders gaan doen? Bezorgen doen we weinig. De schoenen die we hier hebben staan, verkopen we ook bij Bormans Modeschoenen op de Steenweg. Dus mensen kunnen via hen de schoenen bestellen. De andere producten doen we in principe niet bezorgen. We verkopen veel glazen accessoires en dat is toch een beetje riskant. Jullie zetten wel producten op social media? We doen op Facebook en Instagram berichten plaatsen en als mensen dan wat leuks zien kunnen ze een berichtje sturen. Dan wordt het gereserveerd. Ik heb nog niet echt de vraag gehad of we iets kunnen bezorgen, maar anders zou dat zeker kunnen! Ik kan ook het een en ander naar de schoenenzaak van mijn ouders (Bormans Modeschoenen, red.) brengen en dat ze het daar ophalen. Qua social media doe ik niet echt iets anders, in ieder geval niet meer of andere posts plaatsen. Ik deed altijd al veel online zodat de mensen de producten al konden zien.

Je houdt de moed erin, dus! Het is een onwerkelijke, bizarre tijd. Met ons zelf gaat het gelukkig goed. Ik hoop dat er snel verbetering in de situatie komt. Ik ben blij dat ik af en toe nog open ben, want als ik alleen thuis was gebleven dan waren de muren op mij afgekomen. Ik werk normaliter ook nog in de horeca als hobby. Heerlijk is dat, laat me maar lekker rondrennen, maar dat is helaas ook tijdelijk even niet meer. Ik mis de drukte en gezelligheid van Sittard!

Check de Facebookpagina van 't Filiaal!

't Filiaal - Facebook