Veer zeen Zitterd!

Tapperie de Gats

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Tapperie de Gats aan bod met de nieuwe eigenaar! Lees hieronder het interview.


Hallo, nieuwe eigenaar van Tapperie de Gats! Vertel eens wat meer over jezelf! Mijn naam is Joey Jennekens en ik ben geboren en getogen in Sittard. Ik woon hier al mijn hele leven. Vroeger heb ik in de logistiek gewerkt. Horeca heb ik altijd voor de hobby gedaan. Op een gegeven moment vroeg Frank Braam mij om eens te komen helpen met een of ander evenement op het Maaslandpark. Dat vond ik natuurlijk prima. Ik stond toen in die wagen en aan het einde van de dag zei ik tegen mijn vrouw dat we toch weer een geweldige dag hadden gehad.

Maar je werkte dus toen fulltime ergens anders. Ja, ik had het al niet zo naar mijn zin in de logistieke wereld. Dat was toch niet helemaal mijn ding. We hebben al jaren geroepen dat ik de horecawereld in wil. Dus ik ben toen met Frank Braam om tafel gaan zitten en hij zei: Als je het ergens gaat doen, dan ga je het hier doen. Een week later had ik mijn contract opgezegd en een maand later zat ik hier!

Dat is dus best snel gegaan. Nooit spijt van gehad? Nee, zeker niet. Dit voelde vanaf het begin al heel eigen. Het past gewoon bij mij, dat Limburgse en bourgondische. Hoe lang ben je nu al hier? Drie jaar al! Ik kwam als iemand van de bediening binnen en naarmate de tijd vorderde begon ik me meer met andere zaken ook bezig te houden zoals het samenstellen van de menu’s. Op een gegeven moment kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden en ben ik toen bedrijfsleider geworden hier.

Waar ken je Frank Braam van? Frank ken ik al van de middelbare school. We hebben met de Oktoberfeesten nog met een groep vrienden wat dingen proberen te doen. Daarna is het contact tussen ons steeds beter geworden. Hij wist dat ik veel uithielp bij andere horecazaken en ik heb toen ook gezegd: als je eens iemand nodig hebt, dan hoor ik het wel! En toen is alles begonnen te rollen.

En toen ging opeens Frank zich bedenken over emigreren naar Italië. Dat heb ik helemaal vanaf het begin inderdaad meegekregen. Toen had hij al geïnteresseerden om de zaak over te kopen. Zat jij daar toen al tussen? We hebben er kortstondig in het begin over gepraat, maar het was toen even niet het moment voor ons. Achteraf kreeg de andere kandidaat de financiën niet rond. Toen kwam corona om de hoek kijken en ging Italië voor Frank niet door. Hij had meteen andere plannen binnen Sittard en toen ben ik nog eens met mijn vrouw erover gaan praten om het over te nemen. We waren toen positief en na enkele weken was het eigenlijk meteen rond!

Ik heb het idee dat Frank wel blij is dat jij het overgenomen hebt. Je bent een bekende hier. Hij weet inderdaad in wat voor handen het terecht komt. Vooral onder dezelfde voet doorgaan. Het blijft een kindje van hem. Het blijft in ere. We gaan nu wel meer het Zuid-Duitse en Oostenrijkse erbij betrekken. Het sluit goed aan op het bourgondische, de stijl van het pand en bijvoorbeeld de Oktoberfeesten.

Je zult vast zeker goed weten wat mensen lekker vinden en voor welke gerechten ze komen. Jazeker, daar kan ik op inspelen. Ik heb wat nieuwe gerechten er nu bij en we hebben af en toe een special. We willen wat meer roulatie in het menu brengen. En zeker dat Zuid-Duitse en Oostenrijkse erbij gaan betrekken, maar dat moet vooral additioneel zijn. Het Limburgse blijft het belangrijkst. Corona is helaas niet onze grootste vriend om nieuwe dingen te proberen.

Ja, wetende dat er een crisis aan de hand is, heb je toch gekozen ervoor om het over te nemen. We weten hoe het op dat moment draaide en dat ging goed. Ik kan er mijn centen mee verdienen. Dat ze weer met zo’n maatregelen zijn gekomen, had ik niet op zitten wachten natuurlijk. Wat denk je van de toekomst? Het zal me niet verbazen als dit nog wel even voortduurt. Helaas, maar we blijven positief. We gaan weer door met afhalen en bezorgen!

Check de Facebookpagina van Tapperie de Gats!

Tapperie de Gats - Facebook