Veer zeen Zitterd!

Trendjuwelier Bemelmans

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Trendjuwelier Bemelmans aan bod! Lees hieronder het interview.


Vertel eens iets over jullie en jullie mooie zaak! Wij zijn Sylvia en Vera Bemelmans, een eeneiïge tweeling, geboren en getogen in Sittard. Samen hebben wij Trendjuwelier Bemelmans, een winkel die inmiddels al zo’n 20 jaar bestaat. Onze ouders hebben de winkel toentertijd geopend. Wij hebben het de afgelopen jaren gevormd tot hoe het nu is, dus de collectie is ook veranderd naar onze eigen smaak. We hebben echt de trends van nu in de winkel. Het heette eerst gewoon Bemelmans Juweliers, maar doordat wij op de trends van nu inspelen hebben we de naam veranderd naar Trendjuwelier Bemelmans. Naast de verkoop van hippe sieraden, doen we ook gaatjes schieten.

Hebben jullie nu een vast assortiment in de winkel of wisselt dat nog wel eens? Sylvia: We zijn altijd op zoek naar andere merken. We willen ons onderscheiden van de andere winkels die sieraden verkopen. Overlap kun je natuurlijk nooit 100% vermijden, maar we zijn wel altijd op zoek naar andere leuke en ook wel de wat kleinere merken. Merken die van nu zijn en niet op elke straathoek liggen.

Wat zijn jullie anders gaan sinds doen sinds alle maatregelen door corona? Sylvia: We vonden het in het begin heel erg spannend en vroegen ons af: wat gaat er allemaal gebeuren? Ligt onze leuke winkel zo meteen stil? Echter we zijn meer gaan werken dan ooit! Vera heeft zich gericht op het maken van de webshop. Die is 15 juni gelanceerd. Ik heb mij vooral gericht op de klanten die naar onze winkel toe wilden komen om te private shoppen. Vera: De winkel was een tijdje dicht, dus dit was toch een fijne service die wij konden bieden aan onze klanten. Sylvia: Online konden mensen een dagdeel inplannen wanneer ze wilden komen shoppen. Gezien we nu weer de normale openingstijden hanteren, is het private shoppen ook niet meer nodig. We hebben ook veel cadeautjes en pakketjes gratis rondgebracht en hebben we artikelen gratis opgestuurd. Mensen konden via Instagram, Facebook of gewoon via de telefoon of de mail ons een berichtje sturen. Ze wisten ons goed te vinden gelukkig! Onze privé telefoons werden ook overladen met vragen! Nu zijn we gelukkig weer open en dat is heel fijn.

Is de webshop iets wat nu alleen in deze periode is of willen jullie deze er altijd bij blijven houden naast de winkel? Vera: Nee deze houden we gewoon erbij. Het was wel altijd al het plan geweest om er een te ontwikkelen. We zijn altijd ook goed bezig geweest op social media. Door de corona periode hebben we social media ook echt gebombardeerd met foto’s en berichten over onze collecties. We dachten eerst: dat is misschien niet fijn, mensen worden gek van ons, dat doen we niet. Toch hebben we dit wel gedaan. Dat is gelukkig heel positief ontvangen. De mensen konden zo toch aan hun cadeautjes en zo komen. Daar zijn we dus heel blij mee!

Check de Facebookpagina van Trendjuwelier Bemelmans!

Trendjuwelier Bemelmans - Facebook