Veer zeen Zitterd!

Visit Zuid-Limburg Shop Sittard

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Visit Zuid-Limburg Shop Sittard aan bod! Lees hieronder het interview.


We staan hier in het mooie Kritzraedthuis! Vertel eens over jezelf. Ik ben Bregje de Jong en ik werk al 21 jaar voor de VVV. Voorheen heetten we VVV Zuid-Limburg, maar sinds vorig jaar hebben we de naam Visit Zuid-Limburg. We zijn gevestigd in dit pand, het Kritzraedthuis inderdaad. Een prachtig pand in het centrum van Sittard.

Hoe ben je in deze branche terecht gekomen? Via mijn opleiding. Ik heb toerisme gestudeerd en ik heb hier toen stagegelopen en op die manier ben ik hier vast komen werken. Ik vind Sittard een mooie stad, dus ik promoot het graag.

Wat doen jullie hier precies? Heel veel! Het belangrijkste doel is het promoten van de regio en het informeren van gasten. Wij promoten zowel de stad Sittard, maar ook de rest van Zuid-Limburg. We hebben een hele marketingafdeling die hier continu en succesvol mee bezig is. In de Visit Zuid-Limburg Shop verkopen we ook producten van de hele regio, zoals wandel- en fietskaarten. Ook verkopen we streekproducten en tickets voor evenementen en arrangementen van activiteiten in heel Zuid-Limburg. Denk bijvoorbeeld aan de Sittardse Brandslang, de Wèntjerdruim Amusetocht etc. Heel breed zetten wij in. We hebben ook een heel breed bonnenpakket dat we verkopen aan de eigen inwoners en bedrijven.

Weten ze jullie goed te vinden? Ja, de mensen buiten Sittard komen echt gericht naar ons toe. Dan informeren ze bijvoorbeeld naar een stadwandeling zodat ze een beeld van de stad krijgen. Je hebt mensen die hier voor de eerste keer zijn en zij willen natuurlijk de mooiste plekjes zien. Mensen komen regelmatig dan terug naar ons. Dan krijgen we vaak complimenten over de stad en dat het zo verrassend is. Bezoekers laten ons vaak weten dat Sittard zo leuk en mooi is en zo’n rijke geschiedenis heeft. Er komen ook dagjesmensen met de trein bijvoorbeeld. Of mensen zijn hier in Zuid-Limburg al op vakantie en doen de stad even aan. Allerlei soorten toeristen zijn er.

Toen de corona crisis kwam, daar hebben jullie best wel wat van gemerkt, of niet? Het was een hele bizarre tijd. We zijn een aantal weken gesloten geweest. Nu zijn we gelukkig weer open en daar zijn we heel blij mee. Via onze social media kanalen en via de mail zijn we altijd goed bereikbaar geweest in de tijd dat we dicht waren. We hebben de winkel in de tijd dat we dicht waren coronaproof gemaakt, helemaal volgens de richtlijnen van het RIVM, een maximumaantal mensen in de winkel bijvoorbeeld. Het moet voor de veiligheid van de gasten, maar ook voor onszelf natuurlijk. Ook zijn er een aantal nieuwe producten gelanceerd, zoals de Wegwijzer en de fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg. Die zijn ook in onze webshop te verkrijgen.

Ik voel positiviteit in ieder geval. We zijn heel positief. We denken dat veel mensen in hun eigen regio blijven of in eigen land op vakantie gaan. Veel mensen zeggen ook dat Limburg een stukje buitenland in eigen land is. Hierdoor verwachten we toch nog een heel mooi seizoen tegemoet te gaan. Misschien dat mensen van Sittard zelf ook hun stad nog meer gaan ontdekken op een andere manier. Ik sta regelmatig op beurzen. Dan hoor ik echt vaak mensen zeggen: Oh Limburg, zo mooi! Ik ben er geweest en ik ga weer terug!’ Dat is zo leuk om zulke positieve reacties te krijgen.

Meer info over het toeristisch aanbod in Sittard vind je hier.

Check de website van Visit Zuid-Limburg Shop Sittard!

VZL Shop Sittard