Veer zeen Zitterd!

VONJAxl

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt VONJAxl aan bod! Lees hieronder het interview.


Hallo Yvonne, vertel eens iets over je winkel. We zijn benieuwd! Ik zit hier met mijn winkel VONJAxl sinds september 2010, dus ik had mij er erg op verheugd om dit jaar mijn 10-jarig bestaan te vieren, maar nu is het meer ‘je hoofd boven water houden’ helaas. Misschien moet ik mijn 11-jarig bestaan volgend jaar gaan vieren, dat past ook meer bij mij! Ik ben echt een carnavalsmens namelijk!

Hoe gaat het nu met jullie en de winkel in deze tijd? Met ons gaat het gelukkig goed. Ik heb in het begin de openingstijden aangepast, omdat je eigenlijk niets wist: hoe gaat het lopen, hoe gaan we dit allemaal doen de komende tijd? Ik kreeg heel veel vragen van de klanten hoe ze mij konden helpen, dat was heel lief. Ik heb een hele nauwe band met mijn klanten, want we zijn toch echt een speciaalzaak. Mijn klanten zeggen dat mijn winkel echt niet weg mag gaan uit Sittard, omdat ze anders niet weten waar ze hun kleding moeten kopen. Het is toch een specifieke doelgroep die ik heb. Toen hebben wij het idee bedacht om een cadeaubon aan de klanten aan te bieden. Voor €80,- kunnen mensen een bon kopen die ze straks mogen inwisselen voor een bedrag tot €100,-. Iedereen blij, want ik krijg het geld, om te blijven voortbestaan, nu binnen en de klant heeft nog iets extra’s.

Ik ben niet echt fan van een webshop, want winkelen is een beleving: kijken, voelen, iets aantrekken en proberen hoe het staat. Toch zijn we veel foto’s gaan maken van allerlei sets uit onze collectie en die zijn wij gaan plaatsen op Facebook. Zo kan de klant toch de collectie bekijken en iets bestellen. Zo verkoop ik dus toch via internet, alleen niet door middel van een webshop.

Doen jullie ook bezorgen? Ja! We bezorgen gratis in de omgeving of we sturen de producten gratis op. En dat loopt goed! Klanten kunnen ook winkelen op afspraak bij ons. De openingstijden zijn wel weer wat verruimd en we hebben een aangepast deurbeleid.

Zijn er nog andere dingen die je nu echt anders wilt doen of hebt moeten doen door deze situatie? We zijn veel alerter. Ik heb een hele hechte band met mijn klanten. Ze komen binnen en van de 10 klanten krijg ik er van 8 een kus. We drinken koffie, praten even wat, en met passen zit je toch al snel aan iemand. Dus ik moet nu wat meer afstand nemen wat ik heel lastig vind. Het is heel anders werken, maar veiligheid staat voorop!

Check de Facebookpagina van VONJAxl!

VONJAxl - Facebook