Veer zeen Zitterd!

Winckers-Lamberti

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Winckers-Lamberti aan bod! Lees hieronder het interview.

Hallo, vertel eens iets over jezelf en de winkel! Ik ben Solange Faust. Wij staan hier nu in Winckers-Lamberti, een echt familiebedrijf. We bestaan al ruim 125 jaar. Ik ben de vierde generatie die in deze winkel staat. Samen met mijn zus run ik de zaak. We hebben lederwaren, reisartikelen en nog meer diverse tasssen. Voor elke portemonnee hebben wij wat te bieden.

Hoe is de eerste generatie erop gekomen om deze zaak te beginnen? In die tijd was het meer een fourniturenzaak: gespen, stukken leer, en dergelijke. Dit werd dan verkocht aan bijvoorbeeld schoenmakers. Op een gegeven moment zijn onze grootouders ook een winkel gestart. Het is eigenlijk van een grossierderij een winkel geworden. Oorspronkelijk zijn we begonnen in Maastricht. Mijn grootouders hadden drie kinderen. Twee van de drie kinderen zijn winkels gaan overnemen. Mijn moeder, als enige meisje van de kinderen, hielp vroeger mee in de zaak. Na haar trouwen werd zij huisvrouw en moeder. Zij stapte toen uit de zaak en haar twee broers gingen door. Zij gingen uitbreiden door heel Limburg, van Weert tot Maastricht. Toen werd het op een gegeven moment te veel voor de twee broers en ze hadden beide ook een eigen visie. Toen werd de zaak opgesplitst. Mijn moeder kwam op een leeftijd dat de kinderen het huis uit waren en het leek haar weer heel leuk om terug te komen in de zaak in Sittard. Haar kinderen hebben nu als enigen de zaak voortgezet. Ik heb dus de zaak in Sittard en de zaak in Heerlen is van een broer van ons. De andere zaken bestaan niet meer.

Daar komt de naam dus ook vandaan. De naam komt van onze overgrootouders. Hij heette Winckers, zij heette Lamberti. We hebben een redelijk constant assortiment. Nu is bijvoorbeeld Valentino actueel en binnenkort krijgen wij Guess. We hebben constante merken, maar er is dus ook ruimte voor nieuwe merken.

En toen was er opeens crisis. Hoe ging dat? Tijdens de corona crisis zijn we opengebleven. We hadden wel aangepaste openingstijden. Nu zitten we bijna weer op de originele openingstijden. We hebben een grote winkel dus in die zin kun je gemakkelijk afstand houden. In de winkel hebben we de zuil met desinfectiegel en met het pinnen kan men eventueel gebruik maken van een wattenstaafje om de toetsen in te drukken. Ons product kun je ook makkelijk op afstand verkopen. Het is anders als ik sieraden zou verkopen, bijvoorbeeld. De klant is vrij om de artikelen van het rek te nemen en voor de spiegel te staan en te kijken hoe het staat.

Hebben jullie ook een webshop? Nee, wel een website. Dat is ons visitekaartje. Ook hebben we een actieve pagina op Facebook en Instagram. Echter ons product varieert te vaak om een webshop te hebben. Het zou te arbeidsintensief zijn voor ons om dit bij te houden. Ik steek liever alle energie in de winkel met goede service, klantvriendelijkheid, noem maar op. We hebben ook van de speciale artikelen maar één stuk. Dus dan is dat ook lastig met een webshop.

Hebben jullie wel meer gepost op social media? Dat niet. We posten drie keer in de week. Dat hebben we aangehouden om in beeld te blijven bij de klant. Met ons gaat het in ieder geval goed. De laatste weken trekt de verkoop weer aan. Er zijn meer mensen op straat, dus ook in de winkel. Ik ben positief ingesteld. We doen ons best en dat resulteert zich vaak ook in klanten die tevreden de deur uit gaan. De gunfactor hebben de winkeliers nu ook echt, dat merk je gelukkig wel.

Check de Facebookpagina van Winckers-Lamberti!

Winckers-Lamberti - Facebook