Verlich de Bènnesjtad

Verlich de Bènnesjtad

De donkere dagen zijn op komst. Ongezellig? Helemaal niet! Sittard zorgt voor een sfeervolle binnenstad. Vanaf donderdag 1 november sieren meterslange guirlandes en duizenden lampjes de Sittardse winkelstraten. Niet alleen de kerstverlichting zorgt voor gezelligheid, ook de winkeliers dragen een steentje bij aan deze knusse winterperiode.

Doordat het zo snel donker is in de wintermaanden, en dan vooral buiten winkel openingstijden, heeft Centrummanagement Sittard samen met enthousiaste ondernemers het nieuwe project 'Verlich de Bènnesjtad' opgezet. Dit project gaat er onder andere voor zorgen dat de donkere maanden toch niet zo donker zijn, maar juist gezellig, knus en veilig. Ondernemers uit de binnenstad worden aangemoedigd om hun etalageverlichting elke avond tot minimaal 22.00 uur te laten branden, door middel van bijvoorbeeld een licht timer.

Door de straten in de binnenstad te verlichten met bestaande etalage verlichting, zullen zowel ondernemers, bewoners als bezoekers zich veiliger voelen. Het project moet een tendens teweegbrengen dat mensen in de avonduren vaker en met meer plezier door de binnenstad gaan lopen. Vergroting van de sociale controle zal hier hopelijk ook een gevolg van zijn.

Tientallen ondernemers hebben zich al gemeld bij het Centrummanagement en dragen hun steentje bij aan het project. Centrummanagement Sittard hoopt dat zij de overige ondernemers in de binnenstad stimuleren om zich ook te committeren aan het project ‘Verlich de Bènnesjtad’. 

(Deelnemende zaken op onderstaande foto: Coffee Mundo, Rammelaer, VONJAxl, Gents by René, Mooi in Sittard, Rademakers Fur & Fashion, Stoer & Zo, Bruna Sittard, Haarinstituut Smeets, Restaurant Apotheek, Centrummanagement Sittard)