Wèntjerdruim 2018

Wèntjerdruim in Sittard

Sittard staat bekend om haar prachtige historische binnenstad. Overal vind je unieke winkels waar je langs kunt struinen in een knusse wintersfeer op zoek naar de beste cadeaus voor onder de kerstboom. Op de Markt van Sittard zal alles samenkomen en vind je dit jaar onder andere een echte levende kerststal en een gigantische versierde kerstboom. De gehele historische binnenstad zal dit jaar omgetoverd worden tot een winterse droomwereld.

Overal in de binnenstad zijn activiteiten georganiseerd om de shopervaring tijdens de kerstdagen compleet te maken. Hieronder een kort overzicht van de activiteiten. 

Levende kerststal
Tijdens de gehele periode van Wèntjerdruim is er een levende kerststal te vinden op de Markt, met verschillende dieren met een hoog knuffelgehalte. Denk aan een kameel, alpaca, konijnen en meer! De kerststal beeldt het volledige kerstverhaal uit tijdens de Wèntjerdruim.

Openingsmiddag 19 december
Woensdag 19 december is de openingsdag van Wèntjerdruim en dit gaan we feestelijk vieren! Om 12:00 uur opent de levende kerststal en om 14:00 start de feestelijke Intocht van de Kerstman in de binnenstad. Na de intocht zal hij plaatsnemen in het enige echte Huis van de Kerstman in het Gruizenkerkje.

Huis van de Kerstman
Van 19 t/m 23 december is de Kerstman in Sittard. Hij zit lekker warm en knus in zijn tijdelijke huisje, het Gruizenkerkje! Kinderen kunnen hier de Kerstman bezoeken én met hem op de foto. Kinderen kunnen hier de Wèntjerdruim kleurplaat inkleuren en inleveren en kans maken op een mooi kerstcadeau! Ook staan er Oud Hollandse spelletjes klaar waar je lang zoet mee bent, kun je mooie kerstcadeaus knutselen en kerstwensen opschrijven. Ontdek alles over het Huis van de Kerstman.

Winterzone
Na de kerst is de gezellige winterse feestsfeer nog niet afgelopen! Het Laagland Theater komt namelijk met WinterZone, een theaterroute in de binnenstad van Sittard van 27 t/m 30 december. In vier korte, maar krachtige voorstellingen nemen frisse theatermakers je op intieme wijze mee in hun blik op de wereld. Voor meer info, klik hier.

Wèntjerparadies
Van 28 t/m 30 december wordt het Huis van de Kerstman omgebouwd tot het Wèntjerparadies waarin kinderen in een winterse sfeer gezellig spellen kunnen spelen, winteraccessoires kunnen knutselen en waar genoeg lekkernijen aanwezig zijn om je buikje rond te eten. Gedurende deze drie dagen kunnen kinderen hier tussen 13.00-17.00 uur terecht.

Maquette tentoonstelling
Bewonder tijdens Wèntjerdruim een prachtige maquette-collectie van markante Sittardse gebouwen. Miniaturen van o.a. het Kloosterkwartier, het voormalige Stadhuis en het vroege Station in Sittard worden tentoongesteld op de Limbrichterstraat 30. Bij een bezoekje aan Sittard moet je hier zeker even binnenlopen. Klik hier voor verdere informatie en openingstijden.

Viering Drie Koningen
Het laatste weekend, 5 en 6 januari 2019, staat in het teken van Drie Koningen. Op zaterdag 5 januari komen de Drie Koningen aan in Sittard en gaan op zoek naar de kerststal. Op 6 januari bereiken de Drie Koningen de kerststal en bewonderen zij het kindje Jezus en is iedereen welkom voor de viering van Drie Koningen op de Markt!

Er is, naast bovenstaande activiteiten, nog meer te doen in de binnenstad van Sittard! Bekijk het hele programma van dag tot dag op www.wentjerdruim.nl. 

Kom volledig in de kerstsferen

www.wentjerdruim.nl

Shoppen in Sittard
Uiteraard kan er tijdens Wèntjerdruim ook geshopt worden. Je hebt natuurlijk wel kerstpresentjes nodig! Naast de reguliere openingstijden kun je extra shoppen op de volgende dagen:

  • vrijdag 21 december van 10.00 tot 21.00
  • zondag 23 december van 12.00 tot 17.00
  • zondag 30 december van 12.00 tot 17.00

Denk eraan dat de winkels op 24 december vroeger sluiten en gesloten zijn op 25 en 26 december en 1 januari 2019.