Wèntjerdruim 2019-2020

Winterevenement in Sittard: Wèntjerdruim!

Sittard is klaar om de gezelligste periode van het jaar in te gaan. Van 18 december t/m 5 januari wordt de intieme historische binnenstad omgetoverd tot een winterse droomwereld: Wèntjerdruim. De kronkelende straten zijn sfeervol aangekleed met duizenden lichtjes, een levende kerststal vormt het stralende middelpunt van het marktplein, de overdekte schaatsbaan en het Kerstcircus Sittard-Geleen zorgen voor familievertier op de Schootsvelden en ook de Kerstman met zijn vriendelijke Kerstelf zijn dit jaar weer gratis te bezoeken. Bekijk het volledige programma en beleef een fantastische winter in Sittard. 

Intocht van de Kerstman in Sittard | 18 december | Start Stationsplein
Hohoho, santa komt naar Sittard! Woensdag 18 december is de openingsdag van Wèntjerdruim. Dit gaan we feestelijk vieren met de Intocht van de Kerstman. Om 14.00 uur vertrekt de Kerstman met zijn vriendelijke Kerstelf vanaf het Station in Sittard. In een betoverende parade vervolgen ze hun route samen met vele winterse figuren en alle aanwezige kids richting de Markt. Daarna zal hij zijn intrede nemen in het Huis van de Kerstman. Lees hier alles over de intocht van de Kerstman.

Huis van de Kerstman | 18 t/m 23 december | Gruizenstraat 3, Sittard
Na de feestelijke intocht van de Kerstman neemt hij samen met zijn vriendelijke Kerstelf intrede in het Huis van de Kerstman, het Gruizenkerkje. Kinderen kunnen hier gratis de Kerstman bezoeken, met hem op de foto gaan en even een praatje maken. Het Huis van de Kerstman is meer dan dat, het is een sprookjesachtig huis waar kids spellen kunnen spelen, winterse knutselwerken maken en kerstwensen mogen schrijven. Eén van de ingezonden kerstwensen zal zelfs werkelijkheid worden. Het Huis van de Kerstman is iedere dag open van 13.00-17.00 uur. Ontdek hier meer info!

Levende kerststal | 18 december t/m 5 januari (m.u.v. 31 december)
Tijdens de gehele periode van Wèntjerdruim is er een levende kerststal te vinden op de Markt, met verschillende dieren met een hoog knuffelgehalte. Deze kerststal beeldt het volledige kerstverhaal uit. Vanaf 18 december staan er herders met dieren op de Markt. Dinsdag 24 december bereiken ook Maria en Jozef de Kerststal, waar Jezus Christus geboren wordt. Dit jaar is het ook mogelijk om écht te knuffelen met de dieren! Bekijk het Wèntjerdruim programma per dag om de openingstijden te ontdekken.

Overdekte schaatsbaan | 15 december t/m 5 januari
Dit jaar kun je tijdens je bezoek aan Sittard wederom genieten van een sfeervolle schaatsbaan, gelegen op het terrein tussen de Ligne en de historische binnenstad. Op deze plek schaats je naast het culturele plein van Ligne én kijk je uit over de skyline van Sittard. Het ijspaviljoen biedt schaatsplezier voor jong en oud. Naast de schaatsactiviteiten is er ook een horecapaviljoen waar je lekker naast de open haard kunt genieten van een winters drankje en hapje. Bekijk hier de tijden en prijzen.

Kerstcircus Sittard-Geleen | 19 december t/m 5 januari
Dit jaar presenteert úw Limburgs Kerstcircus niet alleen een geheel nieuwe, twee uur durende show, vol internationale artiesten waaronder winnaars van de Bronzen Clown tijdens het Circus Festival van Monte Carlo, maar ook spanning en sensatie, clowns, prachtige dieren en... een geheel nieuwe naam: Kerstcircus Sittard-Geleen! Ontdek meer informatie over de show en de tickets.

Amuse tocht Sittard | 7 december t/m 5 januari
Onderneem een culinaire ontdekkingsreis door historisch Sittard. Wandel de sprookjesachtige Amuse Tocht Sittard van 7 december tot en met 5 januari 2020! Stel zelf (online) je route samen. Je bepaalt niet alleen de datum van de tocht, maar ook welke culinaire locaties je wenst te bezoeken en het aantal amuses per locatie. Voor de ideale Amuse tocht adviseren minimaal 4 à 5 locaties te bezoeken. Om je alvast op weg te helpen vind je hier info over de tickets en een inspirerende route.

Viering van Drie Koningen | 5 januari 2020 | 14.30 uur
Het laatste weekend van Wèntjerdruim staat in het teken van Drie Koningen. Een leuk event om met het gezin naar toe te gaan en de vakantie feestelijk af te sluiten. Om 14.30 uur komen de drie wijzen aan op het marktplein in Sittard. Omringd door tientallen schapen en een muzikaal gezelschap wordt het verhaal van de Drie Koningen met het publiek gedeeld. De kinderen krijgen deze middag een speciale rol toegewezen. Afsluitend duikt iedereen de horecagelegenheden in voor een warme chocomelk, alcoholische versnapering of lekker hapje eten. De winkels zijn deze zondag gesloten.

Maquette tentoonstelling | Brandstraat 25
Prachtige maquettes van markante Limburgse gebouwen doen bij velen herinneringen ophalen. Wat dacht je van het Kloosterkwartier, het voormalig Stadhuis of het vroegere station in Sittard? Miniaturen van het Gruizenkerkje het Marktplein in Sittard tot de Watertoren in Schimmert en het prachtige kasteel in Born zijn te zien bij de tentoonstelling 'Sittard en omgeving in 't klein'. Bekijk hier de openingstijden.

Kerstshoppen in Sittard
De historische binnenstad is bij uitstek dé plek om je kerstcadeaus- en feestelijke outfits te shoppen. Al lopende door de sfeervol verlichtte winkelstraten vind je meer dan 150 unieke winkeladresjes die de zoektocht naar het perfecte cadeau gemakkelijk maken. Bovendien zijn de winkels extra vaak geopend. Zo zijn op zondagen de winkels van 12.00-17.00 uur open en wordt er een extra kerstkoopavond geïntroduceerd. Bekijk de openingstijden in december.

Bezoek gratis het Huis van de Kerstman!

Meer informatie!