Zitterd op 't menu

Ernesto's Cantina Mexicana

Zeker nu tijdens de crisis missen wij de horeca enorm en zij ons! Lekker vertoeven in de zon op een terrasje met een koel wijntje of biertje of heerlijk genieten van een culinaire avond zit er nog even niet in. In deze blog zal daarom elke vrijdag een horecaondernemer van de binnenstad van Sittard een heerlijk recept met jullie delen. Kunnen jullie thuis ook genieten in 'Zittesje' stijl!

Vandaag komt Ernesto's Cantina Mexicana aan bod. Lees hieronder het recept en het interview met Nico!

Het volgende recept krijgen we van jullie, superleuk! Vertel eens iets over jezelf. Mijn naam is Nico en ik ben de chefkok hier bij Ernesto’s Cantina Mexicana. Ik werk er al een behoorlijk lange tijd, namelijk 16 jaar! Koken is mijn grootste passie. Ik ben daarom ook erg blij dat ik dit werk al zolang kan doen met heel veel plezier. Ernesto’s is dit jaar al maar liefst 30 jaar aanwezig op de Markt in Sittard.

Wat is Ernesto’s voor een restaurant? Ernesto's is een restaurant met heerlijke Zuid-Amerikaanse gerechten. Denk aan lekkere burrito’s, taco’s en gamba’s die je lekker kunt combineren met bijgerechten als Mexicaanse rijst of een maiskolfje met limoenboter. Het zijn allemaal wat kleinere gerechtjes zodat je lekker veel kan proeven. Naast dat je hier goed kunt eten zijn wij in de avonduren een muziektempel met live bands en dj's van over de hele wereld. Zo sluit je je avond helemaal goed af hier.

Naast verschillende klassieke gerechten als nacho’s en fajitas proberen we de gasten te verwennen met minder bekende dingen als barbacca en ceviche. Dat laatste gerecht bestaat uit zalmreepjes gegaard in limoensap, geserveerd op een tacobootje met ijsbergsla en avocado. Heerlijk fris! Goh, ik krijg er honger van!

En toen kwam de corona crisis. Hoe ging dat? Toen corona kwam, zijn we binnen enkele dagen meteen van menu veranderd. Vanwege de samenwerking tussen Ernesto’s en de Alfredo's foodtruck was het logisch om het menu van de foodtruck te gaan draaien. Dit was perfect, omdat deze gerechten zich goed lenen voor afhalen. Naast de afhaalservice zijn we ook gelijk een bezorgservice gestart. Hiervoor hebben we een webshop gemaakt op onze site om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Mensen zien zo heel gemakkelijk wat ze kunnen bestellen en ze kunnen ook meteen betalen met bijvoorbeeld iDeal.

Dat loopt volgens mij wel goed, toch? Ja, we zijn oprecht dankbaar voor alle steun de laatste weken. Het helpt ons om te overleven. We gaan straks in kleine bezetting weer open en daar zijn we echt ontzettend blij mee. Daarover horen jullie binnenkort meer!

Check de Facebookpagina van Ernesto's!

Ernesto's - Facebook