Zitterd op 't menu

G7 Food & Drinks

Zeker nu tijdens de crisis missen wij de horeca enorm en zij ons! Lekker vertoeven in de zon op een terrasje met een koel wijntje of biertje of heerlijk genieten van een culinaire avond zit er nog even niet in. In deze blog zal daarom elke vrijdag een horecaondernemer van de binnenstad van Sittard een heerlijk recept met jullie delen. Kunnen jullie thuis ook genieten in 'Zittesje' stijl!

De volgende aan bod is G7 Food & Drinks. Lees hieronder het recept en het interview met Rik!

Leuk dat je meedoet met deze Facebook rubriek. Vertel eens iets over jezelf en de zaak. Mijn naam is Rik Opstals en de compagnon van Danny. Wij runnen G7 Food&Drinks. Ik ben de chef-kok hier. We zijn hier in november 2018 begonnen. We hadden al een restaurant in Maasbracht. Dat restaurant hebben we een dik half jaar samen gerund. Toen hebben wij ons restaurant in Maasbracht verkocht aan de chef-kok. We zijn toen met zijn tweeën hier begonnen.

Hoe kwamen jullie hier in Sittard terecht? Ik kom uit Sittard en het speelde al langer dat we eigenlijk in een stad een restaurant wilde hebben. Het publiek in Maasbracht is toch anders. We wilden graag kijken of het publiek in Sittard beter bij ons aansloot. Ik heb dit altijd een interessant pand gevonden. Het stond toentertijd te huur en we hebben uit nieuwsgierigheid eens een kijkje genomen. Van de locatie waren we heel snel overtuigd. Van binnen was het heel anders dan dat het er nu uit ziet. Het besluit dat we dit pand wilden, hebben we toen eigenlijk best snel genomen. We hebben het toen helemaal omgetoverd tot restaurant. Het combineren van beide restaurants was toch best lastig in het begin. Door wat personeelsproblemen konden we onze tijd moeilijk verspreiden. Je moet dan veel uit handen geven en dat is voor een ondernemer lastig als je een bepaald niveau na wilt streven.

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen? Ik heb nooit wat anders gewild. Vanaf kleins af aan zat ik bij mijn vader op het aanrecht mee te kijken met koken en vond ik dat het meest interessante wat er was.

Wat zijn jullie anders gaan doen door de corona crisis? We hadden het wel al een klein beetje aan zien komen. We hadden net dat weekend toen alles écht begon een speciaal 10-gangen menu opgesteld. Dat idee van zo’n groot menu hadden we voor het eerst gedaan toen we een jaar open waren. Dat was toen een 12-gangen, omdat we 12 maanden open waren. Dat werd heel goed ontvangen. We hadden dat idee wederom dus precies dat weekend gepland. Ik was daarom wel blij dat we zondagavond pas dicht moesten en niet al de vrijdag. Dan hadden we echt een groter probleem gehad. We waren dan veel omzet misgelopen en we hadden alles al in huis qua ingrediënten. Toen we te horen kregen dat we dicht moesten, zouden we gelukkig zondagavond al dicht zijn gegaan, omdat het 10-gangen menu alleen van vrijdag t/m zondagmiddag werd gemaakt. De laatste gasten zaten aan de koffie toen we het nieuws hoorden.

En toen all hands on deck natuurlijk. We zijn meteen veel dingen gaan regelen, zoals mensen die je moet benaderen, de huurbaas, enz. Gelukkig was er veel begrip van alle kanten. En ook dingen als de containers leeghalen, de koeling leegmaken. En dan brainstormen wat we nu gingen doen. Het eerste wat we gedaan hebben, is starten met het idee van de ‘Steunvoucher’. Dat was een voucher die €50,- waard was en die je kon aanschaffen voor €40,-. We dachten: daar zullen we er misschien 100 van verkopen. Dat werden er uiteindelijk 120 voor dat we het doorhadden. Er is toen een stop op gekomen, omdat we natuurlijk niet eindeloos daarmee door kunnen gaan. Dat idee werd dus heel positief ontvangen en daar waren we ook erg blij mee. Toen dachten we, we gaan ook thuisbezorgen. Het eerste weekend hebben we best wel wat bestellingen gehad, maar het was niet rendabel voor ons. We hebben toen besloten dat we het alleen op bepaalde momenten gaan doen. Met Pasen bijvoorbeeld. Toen waren we helemaal volgeboekt. Volgende moment is Moederdag!

Hoe was de reactie van de mensen? Bij sommige mensen had ik de zak met eten nog niet op de grond gezet of de deur werd al opengedaan uit enthousiasme en bij anderen belde ik aan, nam ik gepaste afstand, maar die riepen dan toch dat ze het gingen pakken als ik weg was. Je merkt dat mensen je willen steunen en dat is heel fijn om te zien. We moeten het van onze vaste gasten hebben. De bestellingen komen vooral van mensen die al regelmatig bij ons kwamen eten.

En het plan voor de toekomst? Voor straks is het even passen en meten hoe we het aan gaan pakken als we weer open mogen, maar we zijn in ieder geval al blij dat we erover na kunnen denken. Je kunt hele plannen bedenken, maar wat de richtlijnen precies zijn op de 1,5 meter afstand na bijvoorbeeld, moet nog duidelijk worden. Dat is nog even afwachten. Succes in ieder geval met alles en bedankt voor het recept!

Check de Facebookpagina van G7 Food & Drinks!

G7 Food&Drinks - Facebook