Zitterd op 't menu

Gastrobar OLIJF

Zeker nu tijdens de crisis missen wij de horeca enorm en zij ons! Lekker vertoeven in de zon op een terrasje met een koel wijntje of biertje of heerlijk genieten van een culinaire avond zit er nog even niet in. In deze blog zal daarom elke vrijdag een horecaondernemer van de binnenstad van Sittard een heerlijk recept met jullie delen. Kunnen jullie thuis ook genieten in 'Zittesje' stijl!

De next one aan bod is Gastrobar OLIJF. Lees hieronder het recept en het interview met Lars en Beryl!

Leuk dat jullie een recept met ons willen delen. Vertel eens wat meer over jullie zelf. Wij zijn Lars en Beryl en samen zijn wij eigenaar van Gastrobar OLIJF. Wij zijn geopend op 24 november 2019. Dus voordat we moesten sluiten zijn wij ongeveer vier maanden open geweest. We zitten hier in het oude pand van Cafetaria ’t Huikske, bekend als de snackpoint van Sittard. We hebben 3,5 maand verbouwd aan dit pand waarbij we alles eruit hebben gehaald en opnieuw hebben heringericht. We waren op een leuke manier bezig en we hadden veel aanloop. Mensen vonden ons concept heel leuk! Helaas werden we abrupt geremd in de flow waar we in zaten.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Olijf te beginnen? We hebben al een andere horecazaak gehad, De Verborge Uul, net in het buitengebied van Sittard. We hebben toen altijd gezegd: dit is leuk, maar ons hart ligt veel meer bij het zelf gaan uiteten, gerechten delen. We hebben ook altijd gedacht bij dit concept dat de manier waarop wij het doen, iets is wat Sittard mistte. In Maastricht zie je het veel meer. Daarom hebben we bewust gekozen om dit concept weg te zetten in Sittard.

Waren jullie er al snel van overtuigd dat je iets Mediterraans wilde beginnen? Ja, we houden erg van de Mediterraanse keuken. Wij vinden het idee van kleine hapjes heel leuk en dat zie je veel in de Mediterraanse keuken. Dus voor ons was het snel duidelijk dat we dit wilde gaan doen.

Waar halen jullie de inspiratie vandaan voor jullie gerechten? We hebben een chef-kok die veel creatieve ideeën heeft. We doen veel research, we eten zelf op verschillende plekken. Daarnaast heb je ook de dingen die je in het buitenland hebt gegeten die je zelf lekker vond en dat proberen we allemaal hier weg te zetten.

Toen kwam corona dus. Hoe zijn jullie toen gaan handelen? In een half uur moesten we die zondag toen gaan handelen. Alle reserveringen moesten we afbellen en de mensen die we in de zaak hadden, moesten we meteen de rekening voorleggen. Dat was best abrupt. We hebben toen al onze versproducten aan vrienden gegeven.  Het was wel een shock voor ons. We hebben toen die maandag erna echt even helemaal niks gedaan. Echt even bijkomen en nadenken over wat er eigenlijk is gebeurd. Daarna zijn we aan de slag gegaan. Ook hebben we even aangekeken wat er vanuit de overheid werd bepaald. We hebben, toen de sluiting verlengd werd, besloten dat we een bezorgservice wilden opzetten. We zijn toen meteen vanaf het tweede weekend daarmee begonnen. Dat loopt heel erg goed. We zijn natuurlijk wel beperkt, omdat we met heel veel versproducten werken. Dus we kunnen niet veel last minute bestellingen aannemen. We werken daarom altijd met voorreserveringen.

Het is een goede leerschool voor ons geweest. We hebben geleerd dat we misschien dingen in een bepaalde vorm kunnen organiseren voor bijvoorbeeld feesten en partijen. Met het bezorgen en afhalen zullen we stoppen als we weer volledig open mogen. De mensen moeten echt naar ons toekomen. De pakketten die we nu aanbieden zijn heel leuk en lekker, maar bij ons concept hoort ook een stuk beleving en een lekkere wijn van het huis. Het is het totaalconcept van OLIJF waar je voor komt.

Check de Facebookpagina van OLIJF!

OLIJF - Facebook