Zomers genieten in Sittard

Zomers genieten in Sittard

Mocht het je zijn ontgaan, de zomer is gearriveerd! Tijd om te genieten van onze vrije uurtjes of welverdiende vakantie. Van zonovergoten terrasjes en gratis evenementen tot 60 spannende minuten in een escaperoom. Laat je inspireren door onze zomerse tips voor dagje uit in Sittard.

1. Ontspannen in de Geheime Tuinen
Verborgen in- en rondom de historische binnenstad van Sittard ontdek je zomaar 24 vergeten pareltjes: De 24 Geheime Tuinen. Deze openbaar toegankelijke tuinen, parken en perken liggen op loopafstand van elkaar en vertellen ieder een eigen verhaal. Leer over het ongelukkige liefdesverhaal verbonden aan Jardin d'Isabelle, ontdek de Bedevaarttuin gelegen aan het Mariapark en loop over de eeuwenoude stadswal. Combineer dit met een picknick in het malse gras en je hebt een heerlijke invulling van een zomerse dag in Sittard. Ga voor een routebeschrijving langs de Geheime Tuinen naar het VVV Kantoor

TIP: Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door De Geheime Tuinen. Verzamel om 11:30 uur bij de Jardin d'Isabelle (Kerkepad 1, Sittard). Eén wandeling betreft een themawandeling, de andere vormt een route door een aantal tuinen in de binnenstad. De wandelingen gaan altijd door en duren tot ongeveer 13:15 á 13:30 uur. 

2. Sint Rosa Festival
Waan je even in een andere wereld tijdens het Sint Rosa Festival. Van 23 t/m 25 augustus is het feest in Sittard. Of je nu komt voor de homemademarket, de foodtrucks, het Circus Zanzara, de nostalgische kermis of het programma boordevol gratis muziekoptredens. Tijdens het Sint Rosa Festival valt er overal wat te beleven. Komt dat zien, komt dat zien!

www.sintrosa.nl

3. Ontsnappen in 60 zenuwslopende minuten
Is het buiten té warm om in de zon te zitten óf is er een regenachtige dag op komst? Ook dan is er deze zomer voldoende te beleven in Sittard. Probeer bijvoorbeeld in 60 bloedje spannende minuten te ontsnappen uit een van de escape rooms van Escape Centrum Limburg. Weet jij het angstvallige geheim van Pastoor Jean te ontrafelen of help jij een vriendelijke tovenaar in gevaar? Vanaf juli 2019 zijn er twee nieuwe escape rooms geopend die je niet wilt missen.

Ontdek naast de escape rooms ook de diverse Virtual Reality activiteiten, van racestoelen tot diverse VR games die je individueel of in groepen kan spelen. Escape Centrum Limburg is gelegen in hartje Sittard en daarmee perfect te combineren met een dagje winkelen, uitgebreide lunch of smakelijk diner. 

4. Sale spotten
Ring the alarm! De sale is begonnen! De periode van 10% en 20% korting zijn we inmiddels voorbij. Leef je uit tijdens deze sale periode en scoor op het nippertje nog de perfecte zomeroutfit. Doe alvast een beetje voorwerk, bekijk het winkelaanbod in Sittard en selecteer de zaken waar je sowieso een bezoekje aan wilt brengen. 

5. Verfrissend drankje op een gastvrij terras
De keuze is reuze als het gaat om sfeervolle terrasjes in Sittard. Aangekomen op het historische marktplein spot je overal om je heen de lekkerste terrasplekken. Of je nu een echte zonaanbidder bent of meer geniet van een plek in de schaduw. Er is voor ieder wat wils. Ga je voor de loungebanken bij Ich & Dich en De Limbourg? Een speciaalbiertje bij Tapperie de Gats, Café Hollande of Proeflokaal 't Hophuys? Of het lekkerste kopje koffie van Nederland bij Coffee Mundo? Waar de keuze ook op valt, goed vertoeven is het zeker.

Wil je tussen het winkelen door even de tijd nemen voor een flinke pauze? Ook in de winkelstraten staan de gastvrije terrassen voor je klaar. Wat dacht je van de hippe hotspots Kop en Restaurant Apotheek of het schaduwrijke terras van Brasserie Murphy's. Kom je met de trein, dan is Cupcakes Sittard een aanrader. Bekijk ook de rest van het horeca-aanbod in Sittard.

6. Outlet Shopping Day
Sluit de zomer af met een bezoekje aan hét shopspektakel van Sittard: Outlet Shopping Day. Inmiddels een welbekende dag waarop de Sittardse ondernemers flink uitpakken. De slingerende straten vullen zich zaterdag 7 september met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen. Vanaf 10:00 uur kan de koopjesjacht geopend worden. 

7. Zomerse dagen vragen om bolletjes ijs
Als het aankomt op een lekker ijsje dan zit het met Sittard wel snor. Waar je ook bent in de binnenstad, binnen een mum van tijd heb je een ijsje gescoord. Wanneer je meteen vanuit het station de stad binnenkomt, tref je Lunchroom Puur aan met een groot aanbod aan ijssmaken. Halverwege de binnenstad kun je bij Gasterie bie os 3 terecht voor ambachtelijk ijs. Bevind je je in de buurt van de Markt? Dan is Cone Corner de aangewezen plek voor een bolletje ijs. Tot slot tref je bij het Tempelplein een Italiaanse Gelateria aan. Wij vinden ze allemaal heerlijk! Wat is jouw favoriet?