Plan je bezoek

Veel parkeerplaatsen

De historische binnenstad van Sittard beschikt over diverse parkeergarages en parkeerterreinen voor bezoekers. De parkeergarages zijn goed verlicht en beschikken over ruime vakken. Je kunt je voertuig hier veilig en comfortabel parkeren.

In Sittard geldt betaald parkeren op werkdagen van 09:00 uur tot 19:00 uur. Op zondagen is dit van 12:00 uur tot 18:00 uur. Tijdens de koopavond op donderdag is het betaald parkeren tot 22:00 uur.

In de parkeergarages waar je achteraf kunt betalen, geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week betaald parkeren. In deze garages kun je met bankpas, creditcard, papiergeld of muntgeld betalen. Op straat en op de meeste parkeerterreinen kun je met een bankpas en muntgeld vooraf betalen.

Bekijk hier de verschillende parkeerplaatsen in Sittard. Op veel parkeerplaatsen is ook belparkeren mogelijk.

Parkeertarieven

Parkeergarages
Het uurtarief in parkeergarage Odaparking is €2,- en u betaalt maximaal €5,- per dag.
Het uurtarief in parkeergarage Ligne is €1,20 en u betaalt maximaal €5,- per dag.
Het uurtarief in parkeergarage Hub Dassenplein is €1,90 en u betaalt maximaal €10,- per dag.

Parkeerplaatsen en straatparkeren
Op parkeerplaats Steenweg betaalt u €1,90 per uur en maximaal €5,- per dag. Op het Tempelplein betaalt u €3,80 per uur en mag u maximaal 2 uur parkeren. Op het Stationsvoorplein en Stationsplein betaalt u €3,80 per uur. Er is geen maximum dagtarief daar. Al het overige straatparkeren kost €1,90 per uur zonder maximum.

Bekijk hier de verschillende parkeerplaatsen in Sittard. Op veel parkeerplaatsen is ook belparkeren mogelijk.

Feestdagen 2021

Nieuwjaarsdag Gesloten
Goede vrijdag Geopend (10:00-18:00 uur, dicht na 19.00)
1e Paasdag Gesloten
2e Paasdag Gesloten*
Koningsdag Gesloten
Dodenherdenking Dicht na 19.00
Bevrijdingsdag Geopend
Hemelvaartsdag Gesloten
1e Pinksterdag Gesloten
2e Pinksterdag Gesloten*
Sinterklaasavond Geopend (10:00-17:00 uur)
Kerstavond Geopend (10:00-16:00 uur)
1e Kerstdag Gesloten
2e Kerstdag Gesloten*
Oudejaarsavond Geopend (10:00-16:00 uur)

*Winkels mogen open zijn op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Mocht u op die dagen een winkel willen bezoeken, check dan even de website of social media pagina's van de desbetreffende winkel om te zien of deze winkel dan voor u geopend is.

Koopzondagen 2021

De winkeliers in het centrum van Sittard mogen zelf bepalen of zij op zondagen wel of niet zijn geopend, met uitzondering van enkele feestdagen (zie tabel links). Een meerderheid van de winkels is geopend op iedere laatste zondag van de maand vanaf maart 2021De winkeliers staan dan met de beste service en een kopje koffie voor u klaar van 12.00uur tot 17.00uur. In december is zoals altijd elke zondag een koopzondag.

Enkele winkels zijn voor u elke zondag geopend. Wilt u op een zondag de stad in om te winkelen, check dan even online welke winkels open zijn.